Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Samsun’da HAMSİ Şenliği!

Samsun’da Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) öğrenim gören ve Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrenciler için kemençeli hamsi şenliği gerçekleştirildi

Samsun’da HAMSİ Şenliği!
REKLAM ALANI
23 Kasım 2021 17:31

Samsun’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyonla il genelinde Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında kalan öğrenciler, Hamsi Şöleni’nde bir araya geliyor.

OMÜ Kurupelit yerleşkesinde bulunan Münevver Ayaşlı Kız Öğrenci Yurdu’nun bahçesinde dün başlatılan Hamsi Şöleni, bugün de Atakum Yeni Mahalle’deki Cemal Safi Yurdu ve Çarşamba İlçesi Yurt Müdürlüğü’nde devam etti. Kurulan ızgaralarda pişirilen yüzlerce kilogram hamsi ile mısır ekmeği, turşu kavurması ve helva, öğrencilere ikram edildi.

KASAPOĞLU: GELENEK HALİNE GETİRDİK
Şenlikte öğrenciler, kemençe eşliğinde horon oynayarak eğlenceli zaman geçirdi. Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Kasapoğlu, her yıl düzenlenen hamsi şenliğini KYK’ya bağlı yurtlarda yaptıklarını söyledi. Geleneksel hale getirdikleri hamsi partisini KYK yurtlarının tamamında gerçekleştireceklerini dile getiren Kasapoğlu, “Yurtlarımızda kalan öğrenciler, ailelerinin bizlere emaneti. Onlara sahip çıkmak görevimiz. Burada aile ortamı sağlamak, öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmasını ve sınav dönemlerinde moral vermek amacıyla kemençe eşliğinde hamsi günü etkinliği düzenledik. Türkiye’nin çeşitli illerinden ve yurt dışından gelen öğrencilere Karadeniz’in lezzeti hamsiyi tanıtmak ve tattırmak istedik” dedi.

Şenliğe katılan öğrenciler de etkinlikten dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.