Dolar 32,5274
Euro 34,7716
Altın 2.490,92
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

SAMSUN’DA İNŞA EDİLİYOR!

Samsun Valisi Dağlı, yapımı devam eden 4 bin kişilik öğrenci yurdu inşaatını inceledi, 2 bin kişilik 4 bloğunun eylül ayında öğrencileri ağırlayacağını söyledi

SAMSUN’DA İNŞA EDİLİYOR!
REKLAM ALANI
8 Şubat 2022 21:42

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, toplu halde bulunan Türkiye’nin en büyük öğrenci yurdunun inşaatının yapım aşamasının yüzde 30’u geçtiğini belirterek, yurdun yarı kapasite ile Eylül ayında 2 bin öğrenciye ev sahipliği yapacağını söyledi.
Vali Zülkif Dağlı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ve Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ile birlikte 248 milyon TL bütçeli 4 bin kişilik öğrenci yurdu inşaatını inceledi. Gençlik ve Spor Bakanlığının aynı yerde toplu olarak bulunan en büyük yurdu olarak dikkat çeken yurt, 12 blok halinde toplam 113 bin 186 m2 üzerine inşa edilecek.

2 BİN KİŞİLİK BÖLÜM AÇILACAK
Yurdun yarı kapasite ile Eylül’de hizmete açılacağına değinen Vali Zülkif Dağlı, “Öğrencilerimizin yurt sorununu çözmek amacıyla 29 Eylül’de burayı ziyaret etmiştik. Aradan 4,5 ay geçti. İlerlemeyi gördük. O dönemde inşaatın fiziki gerçekleşmesi yüzde 25 civarındaydı. Şu anda yüzde 30’u geçtiğini görüyoruz. Burası 4 bin kişi kapasiteli ve toplu halde aynı yerde bulunan Türkiye’nin en büyük yurdu. 8 adet yurt bloğu, 2 adet sosyal donatı bloğu ve konferans salonları var. Çok devasa bir eserin önünde bulunuyoruz. Yüklenici firma yapım işini oldukça hızlandırdı. Buranın en azından 2 bin kişilik yurt bölümünü Eylül ayına yetiştireceğiz. Kalan 2 bin kişilik bölümü de en geç ara tatile yani 2023 Ocak ayına yetiştirmeyi planlıyoruz. Bu yurt Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın da çok önemsediği bir proje. Geçen yıl öğrencilerimizi 1 ay misafirhanelerimizde ağırladık. Öğrenci sayımız bundan sonra daha da artacak. Yani kısaca Eylül ayında bu yurdun yarısı hizmete açılacak” dedi.

LÜKS OTEL ODALARI GİBİ
Yurdun otel konforunda olacağına da değinen Vali Dağlı, “4 bin kişi devasa bir rakam. Aynı anda 4 bin kişinin kalabilmesi gerçekten müthiş bir rakam. Bu manada merkezde öğrencilerin barınma konusunda bir sıkıntımız kalmayacak. Teknolojik anlamda lüks bir otel odası neyse, bu yurtta o şekilde. Odalar geniş, ferah. İçerisinde tuvalet ve banyolar da mevcut. Her şeyi ile bakımlı pırıl pırıl bir yer olacak. Odalarımız 3-4 kişilik olacak. Koğuş sistemi artık bitti. Onlar eskidendi. 1 veya 2 kişilik oda tipi artık dünyada da yok. Onun için 3-4 kişilik odalar tercih ediliyor” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.