Dolar 32,5403
Euro 34,8137
Altın 2.432,29
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Samsun’da İYİ Parti’den ‘KIYAK SATIŞ’ iddiası!

İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, icralık şenlik alanının AK Parti Mahalle Temsilcisi’ne satılmasına tepki gösterdi

Samsun’da İYİ Parti’den  ‘KIYAK SATIŞ’ iddiası!
REKLAM ALANI
18 Ağustos 2021 18:39

Samsun’da, İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, Kadırga Şenlikleri’nin yapıldığı alanın, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ihaleden çekilmesi nedeniyle AK Partili mahalle temsilcisine satılmasına sert tepki gösterdi. Çam, “Satışa Mustafa Demir göz yumdu” dedi.

5 MUHTARA SÖZ VERİLMİŞTİ
İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, Atakum Belediyesi’ne ait olan Kadırga Şenlikleri’nin yapıldığı arazinin icra yolu ile AK parti Elmaçukuru Mahalle Temsilşcisi’ne satıldığını öne sürdü. Çam, “Samsun Büyükşehir Beklediye Başkanı Mustafa Demir, 5 mahalle muhtarına söz vermesine rağmen ihaleden çekilerek bu satışa göz yumdu” diye konuştu.

MUHTARALARA ‘İHALEYE KİMSEYİ SOKMAYIN’ DEMİŞ
Elmaçukuru Mahallesi’nde şenliklerin yapıldığı alan ile bitişik ve orman arazisi yakınında yer alan 6 bin 426 metrekare arazinin 361 bin liraya icra kanalı ile Murat Albayrak’a satılması, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam’ın tepkisine yol açtı. Albayrak’ın, AK Parti Elmaçukuru Mahalle Temsilcisi’nin oğlu olduğunu açıklayan Selen Gülhan Çam, şu iddiları sıraladı:

“Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, satılan alana yakın 5 mahalle muhtarına(Elmaçukuru, Kasnakçımermer, Aslandamı-Atakum, Aydınpınar, Cerekli-19 Mayıs muhtarlarına ilgili taşınmazın kendi iştirak şirketi tarafından ihale sonucu alınacağını belirtti. Muhtarlara da, ‘Siz endişe etmeyin bu ihaleye kimseyi sokmayın, bende kimsenin girmemesi için gayret göstereceğim, ben Büyükşehir Belediyesi olarak burayı alacağım ve Elmaçukuru köyünün hizmetine sunacağım. Şenlikleri gönül rahatlığı ile yapacaksınız.”

‘MİLLETİN MALINI YİNE YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKTİLER’
Elmaçukuru ve diğer mahallerden ihaleye kimsenin girmemesi gerektiğinin yapılan anonslarla duyurulduğunu belirten Çam, “Ak Parti Mahalle Temsilcisi Muhammet Albayrak, ‘Benim il başkanı ile iletişimim çok iyi, gerekirse ben burayı girip alırım” gibi ahlaka ve vicdana aykırı, mahallenin ortak kültürü ve ortak değerini yok etmeyi hedef alan açıklamalarda bulunmuş, bu açıklamalarına da mahalle de yaşayan birçok vatandaş şahit olmuştur. Her zamanki gibi Ak Parti iktidarı kendine yakışanı yaptı ve Ak Belediyecilik anlayışı yine bildiğini okudu, milletin malı yine yandaşa peşkeş çekildi” dedi.

İHALEDE 3 BİN LİRALIK FİYAT FARKI
İddialarını sosyal medya hesabından da paylaşan Selen Gülhan Çam, açıklamasında şu ifadelere de yer verdi:

“10/08/2021 tarihinde Samsun İcra Müdürlüğünün yapmış olduğu ilgili taşınmazın Açık Artırım Yoluyla Satışı ihalesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi 358.000 TL teklif vermiş, Ak Parti Elmaçukuru Mahalle Temsilcisi Muhammet Albayrak’ın oğlu Murat Albayrak 361.000 TL teklif verip söz konusu ihaleyi kazanmıştır.”

MUSTAFA DEMİR’E AĞIR SUÇLAMALAR
İYİ Parti İlçe Başkanı Çam, sözlerinin son bölümünde ise, “İnanılır gibi değil, gözümüzün içine baka baka, hem Atakum Belediyesi’ne, hem Elmaçukuru’na sakinlerine, hem de çevre mahalle muhtarlarının gözünün içine baka baka bu milleti kandırdınız sayın Demir. Ama şunu sakın unutmayın sayın Demir, bu devran döner elbet. Atakum’a, Atakumluya attığınız 2’nci büyük kazık olarak ne tarih ne Atakum ne de Samsun sizi affetmeyecek” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.