Dolar 32,5999
Euro 34,7203
Altın 2.497,86
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

SAMSUN’DA ‘KAN’ SEFERBERLİĞİ!

Türk Kızılay Samsun Şubesi tarafından başlatılan kan bağışı kampanyası çerçevesinde, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar afet bölgesine gönderilmek üzere kan bağışında bulundu

SAMSUN’DA ‘KAN’ SEFERBERLİĞİ!
REKLAM ALANI
6 Şubat 2023 15:12

Türkiye’nin birçok yerinde hissedilen ve büyük hasara yol açan depremin artından yardım seferberliği başlatıldı. Türk Kızılay Samsun Şubesi’de erzak ve çadır desteğinin yanı sıra oluşabilecek kan ihtiyacına binaen kan bağışı kampanyası başlattı. Kampanyaya birçok STK ve vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

KAN STOKLARI YÜKSELTİLİYOR
Başlatılan kampanya hakkında bilgi veren Türk Kızılay Samsun Şube Başkanı Ecz. Ahmet Muştu, “Kış ayında deprem derecesi yüksek bir afet ile karşı karşıya kaldık. Samsun Kızılay olarak, genel merkezimizin bilgisinde ve Samsun Valiliğimizin koordinesinde çalışmalar yapıyoruz. Şu an için çok acil olmasa da her an olabilme ihtimali yüksek olan kan stoklarımızı en yüksek hale getirmeye çalışıyoruz. Samsun Kızılay’dan mobil aracımızı deprem bölgesine gönderdik. Bafra ilçesindeki lojistik depomuzdan çadır, battaniye gibi ihtiyaçları koyarak bir kamyonu 4 personelimizle birlikte gönderdik. İnşallah bundan sonra da eksiklikleri bize bildirdiklerinde onlara ulaştırmak karşılığında sosyal medyamızdan Samsun halkımıza duyuru yapacağız. Bu noktada bağışta bulunmak isteyen vatandaşlarımız bizlere, Kızılay’a ulaşabilir” dedi.

‘VATANDAŞ SIRAYA GİRDİ’
Vatandaşların kampanyaya büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Muştu, “Bir sürü vatandaşımız şu an kan bağışı için sırada bekliyorlar. Biz vatandaşlarımızın bu duyarlılığından dolayı her şeyden önce onlara teşekkür ediyoruz. Toplanan bağışlar ihtiyaç sahiplerine en yakın zamanda ulaştırılacak” diye konuştu.

KIZILAY’A TEŞEKKÜR
Kızılay’ın olaylara anında müdahale ettiğini ifade eden kan bağışçısı Yasin Danışmaz, “Afet bölgesindeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Deprem ile ilgili ülkemizin 1999 yılında yaşadığı bir travması var. İnşallah böyle kötü günleri bir daha yaşamayız. Kızılay’a buradan teşekkür etmek istiyorum. Olaya çok hızlı müdahale ettiler” diye konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.