Dolar 32,5998
Euro 34,8142
Altın 2.493,71
BİST 9.478,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

SAMSUN’DA KAR YAĞIŞI….KIRSAL KESİMDE 80 KAPALI YOL!

Kış mevsiminin en soğuk günlerinin yaşandığı Samsun’da kar yağışı aralıklarla etkili olurken, 80 kırsal mahallenin yolu ulaşıma kapandı

SAMSUN’DA KAR YAĞIŞI….KIRSAL KESİMDE 80 KAPALI YOL!
REKLAM ALANI
16 Şubat 2023 15:42 | Son Güncellenme: 16 Şubat 2023 15:43

Samsun bir süredir soğuk hava dalgasının etkisi altında. Hava sıcaklıkları şehir merkezinde 2 dereceye kadar düştü. Yüksek kesimlerde kar yağışı devam ediyor. Zaman zaman şehir merkezinde de kar yağışı görülüyor.


Kar yağışı nedeniyle il genelinde 80 kırsal mahallenin yolu ulaşıma kapandı. Bugün itibarıyla Terme’de 6, Salıpazarı’nda 5, 19 Mayıs’ta 6, Bafra’da 7, Alaçam’da 19, Yakakent’te 8, İlkadım’da 10, Atakum’da 15 ve Tekkeköy’de 4 olmak üzere 80 mahallenin yolu ulaşıma kapalı. Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri 20 adet kar bıçaklı kamyon, 15 traktör kepçe, 17 loder, 14 arasöz, 30 greyder, 7 dozer, 17 mini case ile kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

Kuvvetli yağış uyarısı
Kar yağışının il genelinde ve yüksek kesimlerde etkili olduğu Samsun’da kar kalınlıkları Kavak’ta 23 santim, Ladik Kayak Merkezi’nde 61 santim ve Salıpazarı’nda ise 98 santime kadar ulaştı. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü hava şartları hakkında bulunduğu uyarılarda ise “Yapmış olduğumuz son değerlendirmelere göre; bölge genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, yer yer kar, iç kesimlerde ise (200 ve üzeri) kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların, Samsun ve Ordu kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların, Samsun ve Ordu kıyılarında kuvvetli karla karışık yağmur, iç kesimlerinde ise (200 m ve üzerinde) yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, tipi şeklinde kar yağışı, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Rüzgar; kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatıdan orta kuvvette zaman zaman kuvvetli (40-60 km/sa), iç kesimlerde doğu ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette esmesi bekleniyor. Deniz uyarısı olarak da Orta ve Doğu Karadeniz’de rüzgarın; batı ve kuzeybatıdan, doğusu batı ve güneybatıdan 5 ila 7, zaman zaman 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre Samsun’da yarından itibaren hava sıcaklıklarının artmasının beklendiği öğrenildi.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.