Dolar 32,5883
Euro 34,8740
Altın 2.498,94
BİST 9.666,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

SAMSUN’DA ‘KIŞ’ TEYAKKUZU!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, kış koşullarına yönelik tedbir ve denetimleri artıracaklarını açıkladı

SAMSUN’DA ‘KIŞ’ TEYAKKUZU!
REKLAM ALANI
20 Aralık 2022 17:43

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, yaptığı yazılı açıklamada, kış aylarıyla ortaya çıkan soğuk ve yağışlı havanın kendisini hissettirmeye başladığı bugünlerde yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı yürütülen çalışmalarla ilgili uyarılarda bulundu.

 SAMSUN'DA 'KIŞ' TEYAKKUZU!

TÜM KURUMLAR TEYAKKUZDA OLACAK
Kış mevsiminde şehirlerarası ve şehir içi yollarla mahalle yollarının trafiğe açık bulundurulması ve güvenli trafik akışının sağlanması için bir dizi tedbir alındığını aktaran Dağlı, “İlgili kurumların alacağı tedbir, görev ve sorumluluklar belirlendi. Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünce ilan edilecek hava durumuna göre sorumluluk bölgelerinde tüm hazırlıklarını yaparak yaşanması muhtemel olumsuz durumlara karşı teyakkuz halinde olacaklar” ifadelerini kullandı.

 SAMSUN'DA 'KIŞ' TEYAKKUZU!

ZİRAİ DON VE SOBA ZEHİRLENMESİ
Vali Dağlı, 1 Aralık-1 Nisan 2023 tarihlerinde ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlara kış lastiği kullanma zorunluluğu getirildiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Kazasız ve sorunsuz bir kış mevsimi geçirilmesi, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla tüm kurumlarımızla kış mevsimi koşullarına yönelik tedbir ve denetimleri artıracağız. Kurumlarımızca alınan tüm tedbir ve yürütülen çalışmaların yanı sıra zorunlu olmamakla ticari olmayan hususi araçlarda da kış lastiği kullanılması noktasında vatandaşlarımızdan hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Ayrıca yaşanması muhtemel zirai don, içme suyu şebekesi donması ve soba zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve barınma ihtiyacı olanların barınmalarının sağlanması konusunda da çalışmalar yürütülecek. Olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışı yüzünden hiçbir vatandaşımızın mağduriyet yaşamaması için gayret gösterecegiz.”

 SAMSUN'DA 'KIŞ' TEYAKKUZU!


MÜDAHALE EKİPLERİ HAZIR: Vali Zülkif Dağlı, Samsun’da yoğun kar yağışında yolların kapanmaması için ilgili kurumların teyakkuz haline getirildiğini açıkladı.

OKUL SERVİS ARAÇLARINA DENETİM
Kış mevsimi nedeniyle resmi ve özel okul servis araçları ile taşımalı eğitim servis araçlarının karıştığı trafik kazalarının sıfıra indirilmesi için yürütülen denetimlerin de artırılarak kesintisiz şekilde sürdürüleceğini vurgulayan Dağlı, servis şoförlerinin kış lastiği kullanımının yanında araçlarının bakımını mevzuat çerçevesinde aksatmadan yapmasının bu konudaki en önemli tedbir olacağını kaydetti.

 SAMSUN'DA 'KIŞ' TEYAKKUZU!

SERVİS ARAÇ SÜRÜCÜLERİNE UYARI: Vali Dağlı açıklamasında, servis şoförlerinin kış lastiği kullanımının yanında araçlarının bakımını yaptırmalarını da isteyerek bu yöndeki denetimlerin sıklaştıracağını duyurdu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.