Dolar 32,3778
Euro 34,7272
Altın 2.425,48
BİST 9.971,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

SAMSUN’DA KURAKLIK!

Samsun İl Tarım ve Orman Müdür İbrahim Sağlam, iklim değişikliğine bağlı kuraklığın artık iyice hissedildiğini belirterek, “Her türlü senaryoya hazırız ve tetikteyiz” dedi

SAMSUN’DA KURAKLIK!
REKLAM ALANI
30 Ocak 2023 19:34

“İklim değişikliği ve buna bağlı kuraklığın ayak sesleri iyiden iyiye hissedilirken, devletimizin öngörüsü sayesinde son 20 yılda inşa edilen ve tüm Cumhuriyet tarihinin baraj sayısını 4’e katlayan yüzlerce yeni baraj, içme ve sulama suyu sistemlerimizle susuzlukla ilgili her türlü senaryoya da olabildiğince hazır ve tetikteyiz” dedi.

SAMSUN'DA KURAKLIK!

TARIM BAKANLIĞI’NIN DESTEKLERİ
İbrahim Sağlam, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi 2022 çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Sağlam, “Geride bıraktığımız 2022 yılı, pandeminin ardından etkileri derinleşen küresel kriz ve savaşla birlikte özellikle petrol ve enerji fiyatlarındaki artış ve bunların tarımsal girdi fiyatlarına olumsuz yansımaları ile (başta tarımsal arzda daralma ve gıdaya erişim sıkıntısı olmak üzere) gerçekten de tüm dünyada zor bir yıl oldu. Buna rağmen bakanlığımızın güncellenerek artırılan destekleri sayesinde ülkemiz tarımsal üretiminde bir gerileme gözlenmediği gibi aksine rekor ihracat ve üretim rakamlarını gördüğümüz bir yıl oldu” diye konuştu.

KURAKLIK İLE MÜCADELE VE TARİM ARAZİLERİ
Müdür İbrahim Sağlam ayrıva, “Önümüzde tüm bu senaryolara ilave bir de iklim değişikliği ve buna bağlı kuraklığın ayak sesleri iyiden iyiye hissedilirken, devletimizin öngörüsü sayesinde son 20 yılda inşa edilen ve tüm Cumhuriyet tarihinin baraj sayısını 4’e katlayan yüzlerce yeni baraj, içme ve sulama suyu sistemlerimizle susuzlukla ilgili her türlü senaryoya da olabildiğince hazır ve tetikte olduğumuzu belirtmek isterim. Bu bağlamda özellikle kuraklıkla mücadele ve tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi konularına öncelik vermekteyiz” dedi.

GÜNEŞİN KIZLARI TARLADA, PROJESİ
Bitkisel alanda yürütülen projelere dikkati çeken Sağlam, “Güneşin Kızları Tarlada Projesi, Çevre Dostu Çeltik Üretimi Projesi, Kullan Aşını Al Baklanı Projesi, İTU ile İhracata Uygun Sebze Üretimi Projesi, Fındık Kurutma Makinesi Projesi, Yerli Milli Buğday Çeşitlerinin Yaygınlaştırılması Projesi, Kanola Can Bula Projesi, Kışlık Sebze Üretiminin Geliştirilmesi Projesi ve Marul Üretiminin Geliştirilmesi Projesi gibi çalışmalarımızı ilk etapta sayabiliriz” diye konuştu.

İbrahim Sağlam, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nce desteklenen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında, en fazla yüzde 75 hibeli olmak üzere Samsun’da 2022 yılında 9 proje ile toplamda 5 milyon 283 bin 174 TL’lik bütçeden bin 526 üreticiye 3 milyon 425 bin 907 TL girdi desteği sağlandığını da açıkladı.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.