Dolar 39,4424
Euro 45,5188
Altın 4.373,63
BİST 9.311,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
25°C
Parçalı Bulutlu
Pts 27°C
Sal 29°C
Çar 29°C
Per 30°C

SAMSUN’DA SU BASKINLARINA SON!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), 2 büyük projeyle şehri su baskınlarına karşı daha dirençli hale getirecek

SAMSUN’DA SU  BASKINLARINA SON!
17 Mart 2025 20:17 | Son Güncellenme: 17 Mart 2025 20:18

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde yer alan 100’üncü Yıl Bulvarı’na kadar ulaşan yağmur sularının, İlçe Transfer Merkezi’nin karşısından denize deşarj edilmesi için başlatılan projede SASKİ, toplamda 2 bin 738 metrelik bir yağmur suyu kollektör hattı döşemeye başladı.

100’üncü Yıl Bulvarı’ndaki yoğun yağmur sularının güvenli bir şekilde denize yönlendirilmesi bu hattın tamamlanmasıyla sağlanacak.

YAĞMUR SULARI DİREKT DENİZE
Şu ana kadar bu hattın 2 bin 150 metrelik bölümü tamamlanmış durumda. 100. Yıl Bulvarı’ndaki yoğun yağmur sularının güvenli bir şekilde denize yönlendirilmesi, bu hattın tamamlanmasıyla sağlanacak. SASKİ ekipleri, projedeki kalan hattın bitirilmesi için çalışmalarına hızla devam ediyor. Buna ek olarak, Derebahçe Mahallesi’nde, yağmur sularının Mert Irmağı’na yönlendirilmesi için inşa edilen Bin 152 metrelik hattın 950 metresi tamamlandı. Kalan bölümün de kısa süre içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

SAMSUN'DA SU BASKINLARINA SON!

KOLLEKTÖR HATLARI VE
KANALİZASYON ŞEBEKELERİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, altyapı yatırımlarının şehir için hayati bir öneme sahip olduğunu belirtti. Yağmur suyu hattı projelerinin, şehrin gelecekteki gelişimine büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Başkan Doğan, “Samsun’un güçlü bir vizyonla ilerlemesi için öncelikli olarak altyapımızı sağlam temellere oturtmalıyız. Şehrimizin büyümesine ve gelişmesine paralel olarak altyapıyı güçlendirmeyi birinci önceliğimiz olarak kabul ediyoruz. Bu bilinçle hareket ederek yağmur suyu kollektör hatlarını yeniliyor ve kanalizasyon şebekelerini güçlendiriyoruz. Yatırımlarımızla şehrimizi daha güvenli, daha yaşanabilir ve daha ileri taşıyacağız” dedi.