Dolar 32,5101
Euro 34,8700
Altın 2.450,28
BİST 9.889,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

SAMSUN’DA TARİHİ PROJE

Osmanlı mimarisinin önemli eserlerini bünyesinde bulunduran Samsun’daki Saathane Meydanı’nda yapılan çevre düzenlemeleri, tarihi mimari ve kent dokusunun güzelliğini gün yüzüne çıkartıyor

SAMSUN’DA TARİHİ PROJE
REKLAM ALANI
15 Aralık 2020 17:30 | Son Güncellenme: 15 Aralık 2020 17:41

Taşhan, Medrese Camii ve tarihi Şifa Hamamı’nı bünyesinde bulunduran Saathane Meydanı, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenleme ile örnek yeni bir çehreye kavuşuyor.

YAVAŞ YAVAŞ NETLİK KAZANDI
Tarihi eserlerin restore edilmesinin ardından meydanda bulunan dükkanlar da bir bir boşaltılıp, yıkılmaya başlandı. Eski yapıların yıkılması ve çevre düzenlemelerinin ilerlemesiyle birlikte Saathane Meydanı ve çevresinin nasıl bir görünüme bürüneceği de yavaş yavaş netlik kazanmaya başladı. Yapılan çalışmaların iyiye gittiğini belirten vatandaşlar, projenin tamamlanması ile birlikte Samsun’un çok güzel bir görünüme kavuşacağını dile getirdiler.

VATANDAŞ VE ESNAF MEMNUN
Saathane Meydanı ve çevresinin yapılan düzenlemeler iye güzel bir görünüme kavuşmaya başladığını belirten vatandaşlar, “Saathane’nin 400 yılı aşkın bir geçmişi var. Şimdi yeni bir düzenleme yapılıyor. Burada bulunan tarihi güzelliklerin ortaya çıkması için çevredeki harabe yapıların ortadan kaldırılması gerekiyordu. Biraz daha sabredersek daha güzel şeylerin ortaya çıkacağını düşünüyoruz. Düzenleme yapılmadan önce burasının virane bir görüntüsü vardı. Senelerdir burası kötü görünüyordu. Kısa zaman önce yapmaya başladılar. Bu projenin yapılması için fazla beklendiğini düşünüyorum. Daha önceden de yapabilirlerdi” dediler.

Samsun’a yıllar sonra gelen bazı vatandaşlar ise yapılan düzenlemeler ile şehrin daha güzel ve estetik bir görünüme kavuştuğunu ifade ederek, “Yıllar sonra Samsun’a geldik. Daha önceden buraların karma karışık bir görünümü vardı. Şimdi ise çok güzel olmuş” diye konuştular.
(İHA)

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.