Dolar 32,5869
Euro 34,7988
Altın 2.513,75
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Samsun’da trafiğe KAMERALI TAKİP!

Samsun’da yapılan çalışmalar sonucu kavşakların yüzde 80’inde sinyalizasyon sistemi dinamik hale getirildi. Kent içi trafiği kameralarla takip edilecek

Samsun’da trafiğe  KAMERALI TAKİP!
REKLAM ALANI
25 Ekim 2022 15:27

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Alo 153 Kent Yönetim Merkezimiz çok kritik bir öneme sahip. Kent trafiğimizle ilgili her türlü istatistik veri burada toplanacak. Kavşaklar ve sinyalizasyon sistemi buradan koordine edilecek” dedi.

KENT İÇİ TRAFİĞE KAMERALI TAKİP
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve hizmete alınan Alo 153 Kent Yönetim Merkezi ile birlikte kent içi trafikte yeni bir dönem başlamış oldu. Yapılan çalışmalar ile kavşakların yüzde 80’inin sinyalizasyon sistemi adaptif ve dinamik hale getirildi. Kameralarla takip edilen kent içi trafikte her hangi bir olumsuz durumda ise kavşakların sinyalizasyon sistemine uzaktan müdahale ediliyor.

UZAKTAN BİLGİ VE YÖNLENDİRME
Dinamik ve Adaptif Kavşak Sinyalizasyon Sistemleri’nin çalışması ile birlikte özellikle arıza takibi, kavşaktan birim zamanda geçen araç sayısı, araç türleri, tasarruf edilen yakıt miktarı, azaltılan karbondioksit salınım miktarı gibi istatistik verilerinin takibi yapılabiliyor. Ayrıca kavşakların çalışmasındaki verimlilik, saatlik-günlük-haftalık performans raporlaması yapılabiliyor. Trafik yoğunluğundaki sıra dışı gelişmelerde (Trafik kazası, hemzemin trafik artışına bağlı yoğunluk oluşması) sisteme uzaktan erişim yapılarak müdahale edilebiliyor. Yine sistemle birlikte trafikte bulunan araç ve yayalara uzaktan erişimle video mesaj sistemini kullanarak bilgi ve yönlendirme yapılması sağlanırken kavşaklara monte edilerek takılmış olan balık gözü kameralarla trafik akışını ve kavşaklar canlı olarak izlenebiliyor.

‘MERKEZ, KRİTİK ÖNEME SAHİP’
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi’nin Kent Yönetim Merkezi’nden yönetileceğini söyleyerek, “Bu projenin gerçekleştiriliyor olması kentimiz için çok önemli. Mevcut durumumuzda kavşakların yüzde 80’i adaptif ve dinamik hale getirildi. Sistemin olumlu geri dönüşlerini çok net bir şekilde görüyoruz. Tamamının devreye girmesiyle birlikte kent trafiğinde artık yeni bir dönem de başlamış olacak. Alo 153 Kent Yönetim Merkezimiz de bu anlamda çok kritik bir öneme sahip. Kent trafiğimizle ilgili her türlü istatistik veri burada toplanacak. Gerekli analizler ve değerlendirmeler yapılabilecek. Kavşaklar ve sinyalizasyon sistemi buradan koordine edilecek. Mevcut haliyle trafikte gerçekleşen olumsuz durumlarda kavşakların sinyalizasyon sistemine bu merkezden müdahale de bulanabiliyoruz” diye konuştu.
Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.