Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Samsun’da VELİ isyanı ‘BU İNŞAATI DURDURUN!..’

Samsun’da bir ortaokul bahçesinde yapımına başlanan anaokulu tepki çekti Veliler LGS’ye hazırlanan çocuklarının inşaattan olumsuz etkileneceklerini, teneffüste çıkacakları bir bahçelerinin kalmayacağını söyledi

Samsun’da VELİ isyanı ‘BU İNŞAATI DURDURUN!..’
REKLAM ALANI
5 Kasım 2023 16:52

Samsun’un Atakum İlçesi Esenevler Mahallesi’nde bulunan Atatürk Ortaokulu bahçesine 700 metrekare alana yapılacak 300 öğrenci kapasiteli anaokulu için ilk kepçe vuruldu. İş makineleri ve hafriyat kamyonları okulun bahçesine girerek çalışmalara başladı. İlçede anaokulu yapılacak alanın bulunmadığı gerekçesiyle ortaokul bahçesine yapılan çalışmaya veliler tepki gösterdi.

‘HİÇ OYUN ALANI KALMAYACAK’
Öğrenci velisi Cüneyt Afşin, “Çocuklarımızın oyun alanları ellerinden alınıyor. Bu inşaat devam ederken çocuklarımız bu gürültüde nasıl ders çalışacak. İnşaat alanı risk oluşturuyor. Çocuklarımızın başına her an bir şey gelebilir. Çocuklarımızın başına her hangi bir şey geldiğinde yetkililer bunun hesabını bize verebilecek mi? Çocuklarımız burada voleybol oynuyorlar. Maçlara hazırlanıyorlar. Deniliyor ki ‘anaokulu normal okuldan daha büyük olacak.’ Çocuklara hiç oyun alanı kalmayacak. Gürültüden ve inşaat pisliğinden emin olun herkes şikâyetçidir. Bütün öğretmenler de bu durumdan muzdariptir. Onlar seslerini bizim gibi duyuramazlar. Onlara da hak veriyoruz. Büyüklerimizden vatandaş olarak bizi duymalarını istiyoruz. Çocuklarımızın oyun alanları ellerinden alınmasın. İhtiyaç olabilir saygı duyuyoruz ama yer olarak uygun bir yer değildir” dedi.

DERSLER DEVAM EDERKEN İNŞAAT YAPILIR MI?
Öğrenci velisi Ömer Erişkin, “6. ve 8. sınıfta iki tane öğrencim var. Bir tanesi LGS öğrencisidir. Ortaokulumuza anaokulu yapılmak istenmektedir ve şu anda inşaatı başlamıştır. Biz buraya çocuklarımızın hakkını savunmak için geldik. Diğer yöneticileri hepsini Allah’a havale ediyoruz. Bizim burada devlete veya herhangi bir yöneticiye itirazımız yok. Burada çocuklarımız okulda okurken buranın inşaat alanı yapılması, çalışılması, gürültü yapılması doğru değil. Biz bunu istemiyoruz. Burada inşaat varken bir çocuğun eğitim alabilmesi doğru mudur? Oyun alanı ve açık alan kalmıyor. Zaten apartmanlarda yaşıyorlar, dışarı çıkamıyorlar. Okuldayken dışarı çıkacaklardı artık o da olamayacak” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM: GEREKLİ TEDBİRLER ALINACAK
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise bölgede anaokulu ihtiyacı olduğunu fakat okul yapılacak alan bulunmadığı için okul bahçelerinin tercih edildiği, LGS’ye hazırlanan öğrencilerin okul idareleri tarafından inşaattan daha uzak arka sınıflara taşınacağı bilgisini verdi. Yetkililer gerekli tedbirlerin alınacağını, iş makinelerinin hafta sonları biraz daha ağırlıklı çalışacağını ve anaokulu inşaatının bir sonraki eğitim dönemine kalmadan biteceğini ifade etti.


İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.