Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Samsun’da zam üstüne zam…FIRSATÇILIĞIN BÖYLESİ!

Samsun’da et fiyatlarına son 15 gün içerisinde gelen 40 liralık zam, kasapları bile şaşırttı

Samsun’da zam üstüne zam…FIRSATÇILIĞIN BÖYLESİ!
REKLAM ALANI
9 Şubat 2023 16:19

Deprem dolayısıyla zor günler geçiren Türkiye’de kırmızı et fiyatlarına gelen zam, vatandaşların yanı sıra kasapların da tepkisini çekti. Samsun Kasaplar Odası Başkanı Ömür Şen; yakıt, yem ve diğer maliyetlerde herhangi bir artış olmamasına rağmen kilosunu 130 TL’den aldıkları karkas etin artık 170 TL’ye yükseltildiğini açıkladı. Şen, 170 TL’ye sattıkları kırmızı etin kilosunu yeni zamlarla birlikte 260 TL’ye satmak zorunda kalacaklarına dikkat çekti.

‘BU ZAMLARA DUR DENİLSİN’
Ete uygulanan zammı anlayamadıklarını ifade eden Başkan Ömür Şen, “Samsun’da 15 gündür aralıklı olarak karkas ete zam geliyor. 15 gün önce 130 TL’den aldığımız karkas etin kilosunu 5’er 5’er gelen zamlar sonrası 170 TL’ye alır olduk. Buna masrafları ekleyip, kemikleri çıkarttığımızda kuşbaşının kilosunu 260 TL, kıymanın kilosunu da 250 TL’den satmak zorunda kalacağız. 15 güne kadar eti 180 TL’ye kıymayı da 170 TL’ye satıyorduk. Bu zor günlerde herkes yardım peşindeyken, hiçbir maliyet artmamışken besiciler neden karkas etin kilosuna zam yaptılar anlamıyoruz. Herkesin yardımlaşmaya zaman ayırdığı bu günlerde yetkilileri ete yapılan zammı araştırmaya ve sorumlularına gerekli işlemi yapmaya davet ediyorum” dedi.

RAMAZANDA 300 LİRAYI BULUR
Oda Başkanı Şen ayrıca, “Biz ve tüm esnafımız depremzedelere yardım ulaştırmak için zamanla yarışırken üreticilerin fırsat düşkünlüğü yaptığını düşünüyorum. Bu zamlar böyle devam ederse Ramazan’da etin kilosu 300 TL’yi bulacak. Bir an önce bu fiyatlara müdahale edilmesi gerekiyor” diye konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.