Dolar 32,4958
Euro 34,6084
Altın 2.477,33
BİST 9.588,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 18°C

SAMSUN’DAN İNGİLTERE’YE!

Samsun’un Canik ilçesinde yaşayan 38 yaşındaki Kıymet Şahin, sıkıldığı işini bırakıp yapmaya başladığı dekoratif mum ve sabunları Türkiye genelinin yanı sıra İngiltere’ye de gönderiyor

SAMSUN’DAN  İNGİLTERE’YE!
REKLAM ALANI
30 Temmuz 2021 21:19

Samsun’da yıllarca finans alanında farklı firmalarda çalışan Şahin, artık yapmak istemediği fark edince işinden istifa etti. Mutlu olacağı bir işe yönelmek isteyen, bunun için doğal mum ve sabun yapmak için eğitim alan Şahin, ardından evinde kokulu dekoratif mum ve sabun üretimine başladı.

Yaptığı ürünleri önce çevresindekilere satan Şahin, bir süre sonra sosyal medya aracılığıyla Türkiye geneline de pazarlamaya başladı.Ürünlerini İstanbul’daki aracı bir firma üzerinden İngiltere’ye de gönderen Şahin, sabunları 5 ile 50 lira, mumları ise 25 ile 100 lira arasında satıyor.Kıymet Şahin, işinden sıkıldığını, yapmak istemediğini fark edince arayış içine girdiğini söyledi.

STRESE BİREBİR

Çocukluğundan bu yana lavanta kokusunu sevdiğini, bu nedenle bu alanla ilgili bir şeyler yapmak istediğini anlatan Şahin, “Sabun ve mum yapımı üzerine eğitim aldım. Çünkü lavanta kokusunu en güzel oralarda yakalayacağımı düşündüm. Lavantanın sakinleştirici, strese iyi gelen yapısını bildiğim için bunu yaptığım işte kullanmak istedim. Lavanta kokulu sabun ve mumlarımı artık herkesle tanıştırıyorum.” dedi.

DOĞAL EL YAPIMI

Vanilya, çikolata, tarçın kokulu sabun ve mumlar da ürettiğini belirten Şahin, ancak işe giriş noktasının lavanta olduğunu vurguladı.Ürünlerini tamamen doğal ve hijyenik ortamda hazırladığının altını çizen Şahin, “İstenilen şekilde ve tasarımlarda ürünler yapıyorum. Bazen kendi iç dünyama göre, bazen de özel kalıplarla ürünler hazırlıyorum. Her renk ve ebatta ürün yapabiliyorum. Tamamen doğal ve el yapımı olarak hazırlıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kokulu sabun ve mumlarla kendi markasını oluşturmayı hedeflediğini dile getiren Şahin, “Lavanta kokulu sabun ve mumların tüm evlerimize girmesini istiyorum. Çünkü lavanta kokusunun rahatlatıcı özelliğini herkes yaşasın istiyorum.” diye konuştu.Şahin, Canik Halk Eğitim Merkezinde usta öğretici olarak da görev yaptığını, bütün kadınların meslek edinmesi ve kendi ayakları üzerinde durmasını önemsediğini kaydetti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.