Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Samsunlu müteahhitler ‘ODA’ İSTİYOR!

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) Başkanı Yunus Güney, “Bu sektörle uğraşan iş insanlarının müstakil bir odaya kavuşturulması gerekmektedir” dedi

Samsunlu müteahhitler ‘ODA’ İSTİYOR!
REKLAM ALANI
16 Nisan 2023 17:40

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği(SİMDER), bir otelde düzenlediği iftar yemeği ile sektör paydaşı üyelerini bir araya getirdi. İftar programına katılan bütün katılımcılara teşekkür eden SİMDER Başkanı Yunus Güney, yaptığı konuşmada, yaptıkları çalışmalar hakkında kısa bir bilgi verdi.

TOBB ÇATISI ALTINDA ODA KURULMALI’
SİMDER üyelerinin esnaf odaları, ticaret odaları ve sanayi odalarında ayrı ayrı bulunmalarının çeşitli zorluklara neden olduğunu belirten Başkan Güney, “İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) olarak Türkiye çapında ilkesel bir duruş sergiliyoruz. Türkiye çapında bu dağınıklığı ortadan kaldıracak, sektörü bir araya getirecek, toplayacak bir üst organizasyona ihtiyacımız var. Yapı inşaat ve müteahhit sektörünün bir arada bulunması, disipline edilmesi için apayrı bir formatı konuşmamız gerekiyor, TOBB çatısı altında Deniz Ticaret Odası, Sanayi Odası veya Ticaret Borsası benzeri Yapı İnşaat ve Müteahhitler Odası kurulmalıdır” dedi.

SEKTÖRÜ DÜZENLEYECEK BİR MEKANİZMA
Başkan Güney ayrıca, “Bugün ülkemizde yapı inşaat sektörünü düzenleyen bir mekanizma hâlihazırda yoktur. Kurulacak böyle bir organizasyon, oda, müteahhitlerin ve sektörün tanımının yapılması, yasal düzenlemeye kavuşturulması açısından hem kamu yönetimi hem vatandaş açısından hem de sektör açısından olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır’’ ifadelerini kullandı.

SİYASETÇİLERDE YOĞUN İLGİ
Düzenlenen iftar yemeği programına dernek yönetimi ve çok sayıda üyenin yanı sıra Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Sancak, YEDAŞ Samsun Bölge Müdürü Uğur Emin Hasan, Karayolları 77nci Bölge Müdürü Rifat Silov, DSİ 7’nci Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, SAMGAZ Genel Müdürü Yılmaz Kolsan, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ersan Aksu ve CHP Samsun Milletvekili Adayı Murat Çam da katıldı.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.