Dolar 32,4118
Euro 34,8308
Altın 2.431,96
BİST 9.987,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

‘SAMSUNLULAR’A MÜJDE OLSUN!..’

Samsun Büyükşehir’in borç sorununu çözeceğini, içme suyu fiyatının ucuzlayacağını söyleyen Cevat Öncü, “İlk hedefim işsizlikle mücadele olacak” dedi

‘SAMSUNLULAR’A MÜJDE OLSUN!..’
REKLAM ALANI
13 Ocak 2024 19:58

Samsun’da CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, halka rağmen projelere öncelik vermeyeceklerini dile getirerek, “Samsun, Türkiye’nin en pahalı içme suyunu kullanıyor. Su fiyatlarını ucuzlatacağız. Göreve geldiğimizde de devraldığımız bütçeyi kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

ESKİ BAŞKANLAR EŞLİK ETTİ
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Adayı Cevat Öncü’ye CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ, Çarşamba Belediyesi Eski Başkanı Hüseyin Değerli ve CHP İl Eski Başkanı Aylin Tat eşlik etti.

‘ŞEHİTLERİMİZ VAR, İÇİMİZ YANIYOR’
Açıklamalarda bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Öncü, “Malum bugün ülkemiz için vatanımız için, bayrağımız için şehit olmuş evlatlarımız var. En son aldığımız habere göre 9 vatan evladımız şehit oldu. İçimiz yanıyor, son derece üzgünüz. Bu gündem içerisinde söz söylemek gerçekten zor” ifadelerini kullandı.

BAŞKANIN DEĞİL SAMSUN’UN İHTİYAÇLARI…
Samsun’un sorunlarına ve sıkıntılarına çare olmak için aday olduğunu vurgulayan Cevat Öncü, “İçimiz çok buruk, seçimden, kampanyadan, vaatlerden söz etmek için uygun zaman değil ama genel hatlarıyla belirtmem gerekirse Samsun’un iyi yönetilmediğini, Samsun’un yanlış projelerle yönlendirilmeye çalışıldığını özellikle sosyal belediyeciliğin ihmal edildiğini görüyoruz. Samsun’un ihtiyaçlarının değil belediye başkanının düşünce ve ihtiyaçlarının öncelendiğini gördüğümüz için yola çıktık. Bu süreçte geçmişteki deneyimimiz, bilgi birikimimiz, ürettiğimiz fikirler, projeler anlamında Samsun’a hizmet etmeye, Samsun’un sorunlarını çözmeye talip olduk” diye konuştu.

‘İŞSİZLİĞE KARŞI SORUMLULUK ÜSTLENECEĞİZ’
Bilim ve tekniğin genel anlamda şehircilik ve belediye yönetimi anlamında çözemeyeceği, eksiltemeyeceği, gideremeyeceği problemin olmadığını kaydeden Cevat Öncü, “Önemli olan niyet etmek. Önemli olan doğru donelerle, doğru projelerle hareket etmek. Biz Samsun’un en önemli probleminin işsizlik olduğunu ve bu anlamda Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar üstlenilmemiş sorumluluğu çok net, çok kararlı bir şekilde üstleneceğiz” dedi.

‘HALKA RAĞMEN PROJE OLMAZ’
“Halka rağmen yürütülmeye çalışılan projeleri asla öncelemeyeceğiz” diyen Cevat Öncü, “Masanın üstündekileri süpüreceğiz. Büyükşehir Belediyesi, halka rağmen bir davranış içerisinde olamaz. Samsun Türkiye’deki en pahalı içme sularından birini kullanıyor. Su faturaları, elektrik faturalarıyla yarışıyor. Biz net şekilde gelir gelmez suyun metreküp fiyatını ucuzlatacağız. Samsunlulara müjde olsun. Göreve başlamadan hizmete başladık. Mevcut belediye başkanı bizim söylemlerimizden sonra su fiyatlarının Türkiye ortalamasını araştırarak indirim yapmaktan bahsediyor. Biz göreve başlamadan suyu ucuzlatıyoruz” şeklinde konuştu.

‘BÜTÇEYİ HALKLA PAYLAŞACAĞIZ’
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizi geçmişten tanıyan arkadaşlar var. Seçim döneminde aday olduktan sonra insanlar, yüz ifadelerinden, beden dillerine kadar değişebiliyor. Hemen Samsunspor aşığı olabiliyorlar. Hemen yani topluma dokunmaya başlayabiliyorlar. Ben derim ki, bizi bilenler biliyor, bilmeyenler araştırsın. Biz ne bugünün Samsunsporlusu ne de bugünün Samsun aşığıyız. Samsun Büyükşehir Belediyesi özellikle kamusal kaynak kullanma anlamında Türkiye’nin en borçlu belediyelerinden birisi. Belediyenin ve kurumların borcu olabilir. Aslolan bütçe içerisindeki oranıdır. Bu işin kullanım amacı, bunun çevrilebilir olmasıdır. Ama bir taraftan borcu yükseltirken bütçeyi dengelemek için Türkiye’nin en pahalı sularından içme suyunu Samsunluya satıyorsanız burada bir yanlış var. Biz gerçekten şunu yapacağız arkadaşlar; orası ağlama duvarı değil. Geldiğimizde şu kadar borç aldık, bu kadar şu oldu, bu oldu, yapamıyoruz, edemiyoruz demeyeceğiz. Ama şunu yapacağız; Aldığımız bütçe nedir? Artısıyla, eksisiyle görünür yerlere asacağız. Biz bunu teslim aldık. Bu bu yoldan yürüyüp çözümlerimizi de yanında sıralayacağız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.