Dolar 32,5138
Euro 34,7887
Altın 2.431,88
BİST 9.732,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

SAMSUNLULARA TEŞEKKÜR!

Samsun valisi Zülkif Dağlı ve İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, vaka sayılarındaki düşüşe dikkat çekerek, “Samsunlulara ve tüm sağlıkçılara teşekkür. Hedef mavi Samsun” dediler

SAMSUNLULARA TEŞEKKÜR!
REKLAM ALANI
24 Haziran 2021 12:14

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, korona virüsü vaka sayısında 100 bin kişide 30,97 vaka oranını yakaladıklarını ve 61’inci sıraya gerilediklerini söyledi. İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç da, “Samsun artık ‘sarı’, ‘mavi’ye ise bir adım kaldı” dedi.

YAZ AYLARININ KEYFİNİ ÇIKARMAK İÇİN
İllere göre haftalık vaka sayıları (100 binde) açıklandı. Açıklanan verilere göre Samsun’da vaka sayısı 100 bin nüfusta 30,97’ye düştü. Vali Dağlı, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Vali Dağlı açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

“Değerli Samsunlular; Samsun olarak yakaladığımız ve istikrarlı bir şekilde her geçen hafta etkisini daha belirgin hissettiğimiz düşüş eğilimini devam ettirerek 100 bin kişide 30.97 vaka oranını yakaladık ve 61’inci sıraya kadar gerilemeyi başardık. Kademeli normalleşme döneminde sizlerin tedbir ve kurallara gösterdiğiniz hassasiyetle elde ettiğimiz bu başarıyı kalıcı hale getirerek, güneşli yaz aylarının keyfini doyasıya yaşayabilmek en büyük arzumuz.

BUNDAN SONRA DA HASSASİYET GÖSTERELİM
Aşı randevularında(çarşamba gününden itibaren) yaş sınırının 25’e inmesi ile birlikte vaka sayılarımızın çok daha aşağılara ineceğine ve eski günlerimize döneceğimize inancımız tam. Korona virüsle mücadele konusunda alınan tedbirlere bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hassasiyet göstereceğinize inanıyor, desteğiniz için hepinize teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum.”

MÜDÜR ORUÇ: BU GÜCE GÜVENİN
Uygulanan tedbirler ve alınan önlemlerin ardından Samsun’un ilk kez ‘kırmızı’ ve ‘turuncu’ renkten ayrılarak ‘sarı’ renge döndüğüne dikkati çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile ‘mavi’ renge dönmeye 1 adım kaldığını ifade etti. Mavi renk için tedbirlere uyulmaya devam edilmesi gerektiğini hatırlatan ve aşının önemine değinen Oruç, “Samsun artık 100 binde 30,97 vaka oranıyla artık ‘sarı’ ‘mavi’ye bir adım kaldı. Emeği geçen tüm aşı ekiplerimize ve aşının gücüne inanarak bize destek olan tüm Samsunlulara teşekkürler. Ama durmak yok. Mavi şehir olana kadar mücadeleye devam. Hedef mavi Samsun. Bu güce güvenin” diye konuştu.

SAĞLIK PERSONELİNE TEŞEKKÜR: Vali Zülkif Dağlı ile Sağlık İl Müdürü Muhammet Ali Oruç, yaptıkları açıklamalarda, vaka sayılarındaki düşüşe dikkati çekerek vatandaşlara ve aşı ekipleri başta olmak üzere tüm sağlıkçılara teşekkür etti.

 

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.