Dolar 32,4972
Euro 34,9560
Altın 2.429,83
BİST 9.799,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

SAMSUNSPOR’A İHANET!

Daha önce A Takımı operasyonuyla Samsunspor’u hedefe koyan bazı kesimler, yine harekete geçti. Maç günlerin taraftarı ücretsiz taşıyan SAMULAŞ üzerinden Kırmızı-Beyazlı camia hedefe alındı

SAMSUNSPOR’A İHANET!
REKLAM ALANI
21 Aralık 2020 13:42

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma şirketi SAMULAŞ A.Ş.’nin 2019 yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda Samsunspor maçları için ‘taraftarların tramvaylarda ücretsiz taşınması’ ile ilgili kurumun gelir kaybına uğratıldığı bilgisinin paylaşılması, tepkilere neden oldu.

BU OYUNLARI HERKES BİLİYOR!
Daha önce de Samsunspor için toplanan yardımlar üzerinden A Takımı operasyonuyla Kırmızı-Beyazlı kulübü hedefe koyanlar, bugün yine sahneye çıktı. Taraftarın ücretsiz taşınmasından rahatsız olan kesimler, Sayıştay Raporu’nu basına sızdırıp, “Samsunspor’u taşımaya son verin” başlıkları attırdı.

TÜM BÜYÜKŞEHİR’LER UYGULUYORKEN…
Türkiye’nin birçok şehrinde, özellikle şehir takımları Süper Lig ve 1’inci Lig’de olan büyükşehir belediyelerinin yaptı uygulama herkes tarafından bilinirken konu Samsun ve Samsunspor olunca, birileri bir kez daha rahatsız oldu.

SAYIŞTAY RAPORU: REKLAM BEDELİ KARŞILIĞINDA…
Sayıştay Raporu’nda şu ifadelere yer verildi:

“SAMULAŞ AŞ’nin 2019 yılı mali tabloları ve eki belgelerin incelenmesinde, Samsunspor Kulübü Derneği ile yapılan Ayni Hizmet sözleşmesi çerçevesinde mevzuatta öngörülmediği halde taraftarın ücretsiz taşındığı, personel ve sporculara verilen biniş kartlarının bedellerinin belediye payının hesabında dikkate alınmayarak Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin gelir kaybına uğramasına neden olduğu görülmüştür. 17.07.2018 tarih ve 2018/20 sayıyı yönetim kurulu karanının 1.maddesi ile SAMULAŞ AŞ Yönetim Kurulu üyesine Samsunspor Kulübü Derneği ile Ayni Hizmet Sözleşmesi yapma yetkisi verilmiş, bila tarih mezkur sözleşmesiyle 01.08.2018-31.07.2019 tarihlerini kapsayacak şekilde imzalanmıştır. Sözleşmenin konusu kulübün personelinin altyapıda oynayan futbolcularının ve taraftarlarının iç saha maçlarında SAMULAŞ AŞ tarafından işletilen raylı sistemler ile ulaşımının sağlanması karşılığında kulübün tasarrufunda olan/olacak alanlarda şirketin reklamlarına-yerel verilmesi oluşturmaktadır. Sözleşmeye göre SAMULAŞ AŞ’nin verdiği taşıma hizmetleri kulübe haftalık olarak kulübün hizmetleri de aylık olarak şirkete faturalandırılacaktır. Sözleşme kapsamında Samsunspor Kulübü Derneği 2018 ve 2019 yıllarında reklam bedeli karşılığında aylık olarak çeşitli tarihlerde toplam 185.936,36 TL fatura düzenlenmiştir. Aynı dönemde SAMULAŞ AŞ tarafından personel ve sporculara verilen biniş kartı karşılığında 185.936,96 TL (KDV Hariç)’lik biniş bedeli faturası düzenlenmiştir. 16.01.2015 tarih ve 38 sayılı Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi kararına göre, SAMULAŞ AŞ’nin cirosunun yüzde 30’unun raylı sistem kira bedeli olarak Samsun Büyükşehir Belediyesine gönderilmesi gerekmektedir. Yapılan incelemede 185.936,96 TL’lik biniş bedelinin ciro ve dolayısıyla aylık sistem kira hesaplamasına dahi edilmediği, bu nedenle bahsedilen dönemlerde toplam (KDV Hariç) 55.780,90 TL Samsun Büyükşehir Belediyesine eksik kira bedeli gönderildiği tespit edilmiştir.”

DENETÇİLERİN ÖNÜNE ISRARLA KOYDULAR
Sayıştay denetçilerinin başka bir konu üzerinden denetleme yapmak için geldikleri Samsun Büyükşehir Belediyesi’nde, geçmiş dönemki bu uygulamanın ısrarla denetçilerin önüne konulduğu da iddia edildi. Sayıştay’ın bu raporu üzerine SAMULAŞ yönetiminin nasıl bir tutum alacağı, bundan sonraki süreçte geçmişte olduğu gibi Samsunspor taraftarının maç günleri ücretsiz taşınıp taşınmayacağı da merak ediliyor. Bu konuyla ilgili taraftarlar, SAMULAŞ yönetiminden açıklama bekliyor.

BU GÜZEL UYGULAMA RAHATSIZ ETTİ
Özellikle Samsunspor’un maçı olduğu günlerde önce tramvay üst yazılarını ‘Bugün Günlerden Samsunspor’ olarak dizayn eden, yine maç günlerinde hem otobüslerde hem raylı sistemde çalışan personeline Samsunspor formasını giydiren SAMULAŞ bu güzel uygulaması, birilerini rahatsız etti. Samsun’un en önemli, en büyük markasına, sadece futbolun oynandığı sezon boyunca ayda 2 kez destek olan SAMULAŞ’ın üzerinden Samsunspor’un hedef alınması taraftarların büyük tepkisini çekti.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.