Dolar 32,3430
Euro 34,7535
Altın 2.405,86
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

SAMSUNSPOR’UN ACI GÜNÜ!

Futbol kariyerine Samsun Irmak Sanayispor’da başlayan, Samsunspor’da sürdüren, Fenerbahçe’nin 2 sezon sağ bekini korumuş milli futbolcu Ümit Birol, hayatını kaybetti

SAMSUNSPOR’UN   ACI GÜNÜ!
REKLAM ALANI
10 Temmuz 2023 17:02

Futbol kariyerine Irmak Sanayispor ile adım atan daha sonrada Samsunspor ile profesyonel yolda ilerleyen eski futbolcu Küçük Ümit lakaplı Ümit Birol, 60 yaşında kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumdu.

SAMSUNSPOR

MİLLİ FORMAYA UZANAN BAŞARI ÖYKÜSÜ
Ümit Birol, 26 Ocak 1963’te Samsun’da doğdu. Profesyonel kariyerine 1981-82 sezonunda Samsunspor’da başlamıştır. Ardından 1984-85 sezonunda Adanaspor’a transfer olmuş ve burada 2 sezon boyunca oynadı.
1986-87 sezonunda tekrar Türkiye 1’inci Ligi’nde yer alan Antalyaspor’a transfer olan Birol, performansıyla dikkat çekmiş ve Olimpik Milli Takım’a yükselmiştir. Bu dönemde Suriye’nin Lazkiye kentinde 1987 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları futbol müsabakaları da dahil olmak üzere toplamda 6 kez milli formayı giydi. Ümit Birol, başarılı performansıyla A milli takıma yükselerek 22 Ağustos 1991’de Bulgaristan’a karşı oynanan özel maçta da milli formayı giyme onurunu yaşadı.

SAMSUNSPOR

IRMAK SANAYİSPOR’DAN FENERBAHÇE’YE
Antalyaspor 1987’de 2. Lig’e düşünce Birol, o sezon 1. Lig’e yükselen Adana Demirspor’a transfer oldu. 1989-91 yılları arasında Altay’da forma giyen Birol, 1991 yılında Fenerbahçe’ye transfer olmuş ve iki sezon boyunca sağ açık mevkisinde ilk onbirde yer aldı. Ancak sarı-lacivertli takımda şampiyonluk sevinci yaşayamadı. Fenerbahçe’den ayrılışı ise 1992-1993 sezonunun sonunda gerçekleşti ve Ümit Birol, Kocaelispor’a transfer oldu. 1994-1995 sezonunda ise Çanakkale Dardanelspor’a kiralık olarak gitti.

Bir sezon da Eskişehirspor’da kiralık olarak forma giydikten sonra 1996-97 sezonunda tekrar Adana Demirspor’a transfer olan Ümit Erol, futbol kariyerini 1997-98 sezonunun sonunda Yıldırım Bosnaspor’da noktaladı.

SAMSUNSPOR

TFF’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Türkiye Futbol Federasyonu, eski A Milli Futbolcu Ümit Birol için başsağlığı mesajı yayımladı.
Türkiye Futbol Federasyonu’dan (TFF) yapılan açıklamada, “Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Millî Takımımızın eski futbolcusu Ümit Birol’un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. 1’i A Millî, 6’sı Olimpik Millî olmak üzere toplam 7 müsabakada Ay-Yıldızlı formamızı giyen Ümit Birol; Samsunspor, Altay, Fenerbahçe, Kocaelispor, Çanakkale Dardanel, Adana Demirspor ve Eskişehirspor kulüplerinde forma giymiş, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör olarak da hizmet vermişti.
Merhum Ümit Birol’a Allah’tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

SAMSUNSPOR

SAMSUNSPOR’DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Ümit Birol’un vefatının ardından başsağlığı mesajı yayılmayan Yılport Samsunspor Kulübü, şu ifadelere yer verdi:

“Geçmiş dönemlerde 3 sezon formamızı terletmiş ve 2010 yılında A2 takımımızı da çalıştırmış olan Ümit Birol’un vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.