Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

Samsun’u anlatacak

AK Parti İl Kongresi’ne katılmak üzere Samsun’a gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Samsun ile ilgili geniş bir sunum yapılacak

Samsun’u anlatacak
REKLAM ALANI
2 Mart 2018 21:08

Vali Osman Kaymak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Mart’ta geleceğini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımıza ziyareti sırasında ilimizin genelini etkileyen bir sunum ve brifing verme imkanımız olacak” dedi. İl Ekonomi Toplantısı Vali Osman Kaymak’ın başkanlığında SASKİ Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Toplantının başkanlığını Vali Kaymak yaparken, kamu kurumu amirleri ve temsilcileri de kendi fikir ve görüşlerini yetkililerle paylaştılar.

SAMSUN, KARADENİZ’İN AMİRAL GEMİSİ

Samsun İl Ekonomi Toplantısı’nda konuşan Vali Osman Kaymak, “Bu toplantılar bence çok anlamlı toplantılar. İlimizin genel ve ekonomik yapısının masaya yatırılacağı bu toplantıya kurumların katılarak fikir beyan etmeleri gerekir. Ayrıca bundan sonraki toplantılarımıza milletvekillerimizi de davet etmeliyiz. Buradaki konular ilin bütün sektörlerini ilgilendirecektir. O yüzden bu toplantıyı çok önemsiyorum. Benim aslında vali olarak kendime özellikle çalışma alanı olarak seçtiğim alanlardan birisi istihdam ve ekonomi alanlarıdır. Daha önceki çalıştığım yerlerde bu alanları eğitim ile birlikte kendime bir iş olarak edinmişimdir. Bu zamana kadar ilimizde çok güzel çalışmalar yapılmış ve ilimiz belli bir seviyeye gelmiş. Samsun jeopolitik yapısıyla, coğrafik yapısıyla, 4 ulaşım aksıyla, Çarşamba ve Bafra gibi büyük iki ovasıyla birlikte Karadeniz Bölgesinin amiral gemisidir. Samsun bütün bu konuları kullanarak daha iyi bir yere gelebilir. Samsun’un daha çok üreten bir il olması Türkiye’nin güçlenmesi anlamını taşır. Samsun’un potansiyeli çok yüksek, bu potansiyeli daha iyi kullanabileceğinin düşünüyorum” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANINA SUNUM VE BRİFİNG

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 24 Mart’ta sunum yapacaklarını ifade eden Kaymak, “Önümüzdeki günlerde 24 Mart’ta Sayın Cumhurbaşkanımız ilimizi ziyaret edecekler. Cumhurbaşkanımıza ileteceğimiz konular ve öneriler bu toplantıdan çıkabilir. Cumhurbaşkanımıza ziyareti sırasında ilimizin genelini etkileyen bir sunum ve brifing verme imkanımız olacak. Bu toplantı vesilesi ile Samsunumuza yapılan yatırımlar ve hizmetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen kamu ve özel kurum yöneticileri ile tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Toplantımızın İlimiz ve Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi. Toplantıya ayrıca, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Sezgin Üçüncü, İlçe Kaymakamları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.