Dolar 32,5157
Euro 34,9340
Altın 2.433,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Samsun’un Doğa Cenneti için ‘ACI’ yorum: ‘PERİŞAN EDİP GİTMİŞLER!..’

‘Çevre Dedektifi’ olarak bilinen ünlü TV Yapımcısı ve gazeteci Güven İslamoğlu, Vezirköprü Kunduz Ormanları için, ‘Yaylayı perişen edip gitmişler’ yorumunu yaptı

Samsun’un Doğa Cenneti için ‘ACI’ yorum:  ‘PERİŞAN EDİP GİTMİŞLER!..’
REKLAM ALANI
18 Kasım 2020 16:08

Özellikle CNN Türk’te yaptığı ‘Seyirci Kalmayın’ ve Çevre Dedektifi’ gibi programlarla tanınan bol ödüllü ünlü televizyon yapımcısı ve gazeteci Güven İslamoğlu, Samsun’un Vezirköprü İlçesi’nde yapımı yılan hikayesine dönen Milli Takımlar Kamp Merkezi’ni kamuoyunun gündemine taşıdı. Ünlü televizyoncu, “Milli takım kampı diye yaylayı perişan edip gitmişler” yorumunda bulundu.

BAKANLIĞIN İPTAL ETTİĞİ SÖZLEŞME
Büyük beğeniyle izlenen çevre dostu televizyon yapımlarıyla tanınan ünlü gazeteci Güven İslamoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2017 yılında ihale edilen ve 45 milyon liralık maliyet çıkartılan ancak yüklenici firmanın sözleşme şartlarını yerine getirmemesinden 2018 yılının kasım ayında sözleşmesi fesh olan Vezirköprü Kunduz Ormanları Milli Takım Kampı’yla ilgili son derece çarpıcı yorumlarda bulundu.

‘YAZIK DOĞAYA VE PARCANAN PARAYA’
Güven İslamoığlu, resmi twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Samsun’un Vezirköprü Kunduz Ormanları. Milli takım kampı diye yaylayı perişan edip gitmişler.
Kamp projesi de rafa kalkmış. Olan güzelim doğaya olmuş. Yazık harcanan paraya ve yok edilen doğaya” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ HANCIOĞLU GÜNDEME GETİRDİ
CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, 2018 yılının aralık ayında, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmeleri sırasında Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu’na, Vezirköprü Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi’ni akıbetini sormuştu. Hancıoğlu, “Şimdi kampta durum ne? Harç bitti, yapı paydos. İnşaat durdu, müteahhit ortada yok. Bir tane bekçi, yağmalanmasın diye koskoca tesis şantiyesine göz kulak oluyor. Müteahhidin iflas ettiğine ve sözleşmesinin feshedildiğine ilişkin bilgiler var. Dahası, 2019 yatırım programına alınıp alınmayacağı da belli değil. Sayın Bakan bu konuda bilgi verir misiniz? Müteahhit nerede? İnşaat ne aşamada? Yatırım programınızda burası var mı?” sorularını yöneltmişti.

BAKAN KASAPOĞLU: YARIM BIRAKMAYIZ
Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ise Neslihan Hancıoğlu’na “2017 yılı Ocak ayında ihale edilmiş Vezirköprü’deki kamp eğitim merkezimiz, 45 milyonluk maliyeti var, yüklenici firmanın sözleşme şartlarını yerine getirememesinden dolayı Kasım 2018’de sözleşmesi fesholmuş, ilk çeyrekte tekrar ihaleye çıkıp inşallah tamamlayacağız, Samsun’a çok tesis yaptık, bunu da yarım bırakmayız” yanıtını vermişti.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ OLACAKTI
Projede Sporcu Dinlenme Tesisi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Çok Amaçlı Spor Salonu, Okçuluk Salonu, Atletizm sahası, Tenis Kortları, Basketbol Sahaları, Futbol sahası, 6 bin m2 Su sporları Göleti, Paintball alanı, Kır Kafesi, Büfeler, Açık Amfi Alanı, Gezinti Yolları, Bocce sahası, 216 bin metrekarelik alan için peyzaj düzenlemeleri, bisiklet park yerleri, seyir terasları, koşu yolları yer alması planlanıyordu. Proje tamamlandında bu dev yatırım, Türkiye’de ilk ve tek en büyük spor kompleksi olacaktı.

Haber: Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.