Dolar 32,3786
Euro 34,6919
Altın 2.429,25
BİST 10.001,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Samsun’un enerjisinden sonra MADENLERİ DE ÇALIK’IN!

Son yıllarda maden arayıcılarının gözde bölgesi olan Samsun’da 3 yeni ‘Maden Arama İhalesi’ni Çalık Holding ile Yıldırım Holding kazandı

Samsun’un enerjisinden sonra  MADENLERİ DE ÇALIK’IN!
REKLAM ALANI
23 Eylül 2020 19:58

Samsun, özellikle son yıllarda adeta maden arayacılarının gözdesi haline geldi. Kavak, Vezirköprü, Atakum sınırlarındaki Şahin Dağları’nda, Kavak-Vezirköprü üçgende 2019 yılında başlayan altın arama çalışmaları, tepkilere rağmen sürerken Samsun bu kez de 3 yeni maden arama sahası ihalesi ile gündeme geldi.

LİDYA MADENCİLİK VE
YILKROM MADEN ENERJİ
Son olarak, Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nün Samsun’da yaptığı 3 maden arama sahası ihalesini Çalık Holding iştiraklerinden Lidya Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve Yıldırım Holding iştiraklerinden Yılkrom Maden ve Enerji Yatırım Ticaret Anonim Şirketi kazandı.

ALTINDAN GÜMÜŞE
KROMDAN LİNYİTE
Edinilen bilgiye göre, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, madenler listesinde 4’üncü grupta yer alan sodyum, potasyum, lityum, iyot, bor tuzları gibi 100’e yakın endüstriyel hammadde; linyit, taşkömürü, uranyum, toryum, radyum gibi enerji hammaddeleri ve altın, gümüş, platin, bakır, demir, krom, titan ve alüminyum gibi metalik madenlerin aranmasına yönelik 3 saha için ihaleye çıktı. 3 ihalenin 2’sini Lidya Madencilik kazanırken Yılkrom Maden ise diğer ihalenin sahibi oldu.

ELEKTRİKTEN SONRA MADEN
Lidya Madenciliğin bağlı olduğu ÇALIK Holding, bilindiği üzere, genel merkezleri Samsun’da olan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ) ile Yeşilırmak Elektrik Perakende A.Ş.(YEPAŞ) şirketlerini de bünyesinde bulunduruyor. Çalık Holding’in Samsun’u enerji üssü olarak görmesinin ardından il genelindeki bazı maden sahalarına talip olması, “Çalık Holding, Samsun’un enerjisinin ardından madenlerine de göz dikti” yorumlanına neden oldu. Diğer ihaleyi alan Yılkrom Maden ve Enerji ise Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Yıldırım Holding bünyesinde faaliyet gösteriyor.

ÖZNUR ÇALIK’IN İLGİNÇ PAYLAŞIMI
Öte yandan, konuyla ilgili olarak bazı ulusal basın yayın organları, ihaleye yönelik ilginç bir haberi kamuoyuyla paylaştı. Samsun’da maden sahası işletmesini alan Çalık Holding’in sahibi Ahmet Çalık’ın gelini AK arti Malatya Milletvekili Öznur Çalık’ın, Cumhurbuşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şemsiye ile yürürken çekilen fotoğrafını paylaşarak, “Cumhurbaşkanım, asla yalnız yürümeyeceksiniz” diye yazması, bazı yayın organlarında haber oldu. Yapılan yorumlarda ise, “Gerçekten Erdoğan sevgisi mi? İhaleyi kapınca paylaşım geldi!” şeklindeki ifadeler dikkati çekti.

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.