Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

‘SAMSUN’UN SORUNU İŞSİZLİK!..’

Samsun Akademik Odalar Birlikteliği’ni(SAOB) ziyaret eden Cevat Öncü, “Yatırım ve istihdamda çevreci projelere öncelik tanıyacağız” dedi

‘SAMSUN’UN SORUNU İŞSİZLİK!..’
REKLAM ALANI
12 Ocak 2024 16:58

Samsun’da, CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Samsun Akademik Odalar Birlikteliği’ni (SAOB) ziyaret ederek önemli noktalara değindi. Öncü, “Samsun’a istihdam odaklı projelerle hizmet etmeye hazırız. Kentin sorunlarını biliyoruz. Taşın altına elimizi koyarak Samsun için sorumluluk alıp, hizmet etmek için yola çıktık” dedi.

SAMSUN İÇİN SORUMLULUK ALDIK
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, SAOB Dönem Koordinatörü ve Sözcüsü Dilaver Öğütçü ile paydaş odaların temsilcileriyle bir araya geldi. Öncü, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yıllarca beraber görev yaptık. Samsun için fikir ürettik. Yeri geldi proje sunduk. Yeri geldi raporlar sunduk. Hep beraber emek verdik. Yaptığımız o çalışmalar bizim sorumluluk alma, sorumluluk üstlenme duygularımızın yeşerdiği anlara dönüştü. Samsun’da zaman zaman bir araya gelerek eksik veya hatalı gördüğümüz, Samsun’da bulunmasını istediğimiz veya uygulanmasında sakınca olmayan konuları birlikte değerlendirdik. Birlikte eleştirdik, birlikte yol gösterici tavırlar sergiledik. Şimdi de elimizi taşın altına koyarak 2024 yerel seçimlerinde düşüncelerimizi hayata geçirebilmek veya mahsuru olduğunu gördüğümüz noktalarda daha farklı uygulamalar yapmak üzere, Samsun adına bir sorumluluk almaya karar verdik. Bu süreçte, biraz önce de ifade ettiğim gibi birlikte yaptığımız değerlendirmelerin, çalışmaların ve hazırladığımız raporların çok büyük etkisi var. Bu ortak değerlendirmeler ve hazırlanan raporlar, bana gerek adaylığım sürecinde, gerekse seçildiğimde belediye başkanlığımız sürecinde ışık tutacak, rehber olacak çok kıymetli çalışmalardır.”

SAMSUNLULAR ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR
“Samsun’a hizmet için yola çıktık, Samsun’a öncü olmaya geliyoruz” sloganıyla Samsun’u değiştirmeye, dönüştürmeye talip olduklarını dile getiren Cevat Öncü, “Samsun’da artık yerel yönetim anlamında, Büyükşehir yönetimi anlamında bir şeylerin değişmesi gerektiğini, insanların büyük bir çoğunluğunun değişim gerektiğini düşünmekte olduğunu ve bu yönde hareket edeceğini hissederek yolumuza devam ediyoruz. Yüksek bir enerjiyle, yoğun bir şekilde çalışıp, ulaşabildiğimiz noktaya kadar ulaşmaya, dokunabildiğimiz kadar insana dokunmaya gayret ederek seçim sürecini tamamlayacağız” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ PROBLEM İŞSİZLİK
Samsun’un ‘majör’ problemlerinin ne olduğunu bildiklerini ifade eden CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, şunları dile getirdi:

“Hatta burada önümüze birer kağıt alsak, birbirimize göstermeden ‘Samsun’un 10 tane temel problem nedir’ diye yazsak bunların altısı yedisi çakışır. Bizim bu konuda, ulaştığımız verilere göre ve bildiğimiz yönüyle Samsun’un en önemli problemi mevcut iş gücünü istihdama dahil edebilmek. Samsun’un gündemindeki en önemli problem işsizlik. Özellikle genç işsizlik, eğitimli işsizlik oranı yüksek. Dün pazar gezisinde bir inşaat mühendisi meslektaşım limon satıyordu. Ayıp değil, günah değil, ekmeğini kazanıyor. Ama geldiğimiz noktayı ortaya koyması bakımından bunu söyledim. Pek çok meslek dallarında benzer şeylerin olduğunu biliyoruz. İnsanlara, ‘ne olacak bu durum, ne görüyorsunuz, halinizden memnun musunuz?’ dediğimizde, durumdan memnun olmadıklarını yüzlerinden anlıyorsunuz. Artık bir şeyleri değiştirmenin zamanı gelmedi mi? Değişimin gerekli olduğunu insanların büyük bir bölümü söylüyor. Bazıları ümitsizce ‘ne yapabiliriz ki?’ noktasında, bazıları da bizim kadar inanarak ve ümitle bir şeyler yapmak arzusunda.”

ÇEVRECİ VE TEMİZ YATIRIMLAR
Göreve geldiklerinde, yatırım ve kalkınma anlamında Samsun’da yeni planlamalarla iş ve yatırım yapmak isteyenlerin önünü açacaklarını vurgulayan Cevat Öncü, “Samsun’a istihdam sağlayacak yatırımların çevreci ve temiz yatırımlar olmaları, hepimizin mutabık olduğumuz konulardır. Doğaya, çevreye, havaya, suya zarar vermeyecek çevreci yaklaşımların özellikle destekçisi olacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak, Samsun’un hava kalitesini, su kalitesini ve neticede yaşam kalitesini yükseltme konularının üzerinde hassasiyetle duracağız” dedi.

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.