Dolar 32,4550
Euro 34,8072
Altın 2.447,60
BİST 9.890,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

SAMULAŞ Genel Müdürü’ne tepki

Demiryolu-İş Samsun Temsilcisi Murat Kütük, “SAMULAŞ Genel Müdürü, rakamsal oyunlarla gerçeği çarpıtma peşinde” dedi

SAMULAŞ Genel Müdürü’ne tepki
REKLAM ALANI
8 Aralık 2020 12:00 | Son Güncellenme: 8 Aralık 2020 12:47

Samsun’da ulaşım hizmetlerini sağlayan SAMULAŞ’ta greve gidilmesi kararı, tartışmaları da beraberinde getirdi. Grev kararı alan Demiryol-İş Sendikası Temsilcisi, SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı’yı, “Kamuoyunu kandırmaya çalışmakla” suçladı.

‘BİR NEFESLİK TALEP’
Demiryoluİş Sendikası Samsun Temsilcisi Murat Kütük, “İşçilerimizin, emekçilerimizin bu zorlu ekonomik şarklarda bir nefes alacak kadar talep ettikleri ücreti çok görenler bizleri greve mecbur bırakmıştır. Her ne olursa olsun SAMULAŞ çalışanını ezdirmeyeceğiz. Bu yönde aldığımız grev kararına ülkenin her yanından destek mesajı verilmesini büyük bir sevinçle karşıladık. Türkiye’nin tüm emekçilerinin bu tür dayanışmalar sergilemesi, haklı taleplerinin yerine getirilmesinde büyük rol oynayacaktır” dedi.

‘ENVER SEDAT TAMGACI
KİMSEYİ KANDIRAMAZ!..’
Murat Kütük ayrıca, SAMULAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı’nın, sendikalırın yüzde 400 artış teklif ettiği ve kendilerinin ise yüzde 47 oranını sunduklarını açıklamasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Bunlar kesinlikle doğru değil. Yüzde 400’lük artışı teklif edecek kadar ülke gerçeklerini bilmiyor değiliz. Şirketin yüzde 47’lik teklifi de doğru değildir. SAMULAŞ genel müdürü, rakamsal oyunlarla belki kendisini, belki Büyükşehir Belediye Başkanı’nı kandırabilir ancak biz çalışanları, emekçileri, kamuoyunu kandıramayacaktır. Yaptığımız görüşmeler, talep ettiklerimiz ortadadır. Tüm bunları Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yeniden gözden geçirip çalışanlarının hakkını vereceğine olan umudumuzu taşımaya devam ediyoruz.”

Musa GÜN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.