Dolar 32,5237
Euro 34,8437
Altın 2.438,67
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

‘SANA MI SORACAĞIZ?..’

Samsun’da İlkadım Belediye Meclisi Üyesi Hatice Çakır’a sözlü saldırıda bulunan MHP’li Cemallettin Kola hakkında yasal süreç başlatıldı

‘SANA MI SORACAĞIZ?..’
REKLAM ALANI
10 Aralık 2023 15:19 | Son Güncellenme: 10 Aralık 2023 15:36

CHP’li Aylin Nazlıaka, Samsun’da İlkadım Belediye Meclisi üyesinin Hatice Çakır’ın, meclis toplantısında, ‘Ben Cumhuriyet Kadınıyım’ şiirini okumasının ardından MHP’li bir üye tarafından sözlü saldırıya uğramasına tepki gösterdi. Cumhuriyet değerlerinin alenen hedef alındığını kaydeden Nazlıaka, “Yasal süreç başlatıldı. Kendisi ile yargı önünde hesaplaşacağız” dedi.

Aylin NAZLIKAKA

CEMALETTİN KOLA’DAN HAKARET
CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Samsun İlkadım Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Hatice Çakır’ın, belediye meclisi toplantısında ‘Ben Cumhuriyet Kadınıyım’ şiirini okumasının ardından MHP Meclis Üyesi Cemalettin Kola’nın hakaretine maruz kalmasına yönelik bir açıklama yaptı. Yasal sürecin başladığını aktaran Nazlıaka, “Kamu görevini icra etmesi gereken ve bu makama uygun davranması gereken zat, haddini bilsin” dedi.

Cemalettin KOLA

‘BALDIRINIZI AÇIN, MİNİ ETEK GİYİN…’
Konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yayınlayan Nazlıaka, yaşananları şöyle aktardı:

“Hatice Çakır, İlkadım Belediyesi’nde Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapmaktadır. Çakır, belediyenin 1 Kasım 2023 tarihli toplantısında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı anısına ‘Ben Cumhuriyet Kadınıyım’ şiirini okumuştur. MHP Meclis Üyesi Cemallettin Kola, Çakır’ın onuruna ve saygınlığına saldırı niteliğinde, ‘terbiyesiz kadın, terbiyesiz, ahlaksız, baldırınızı da açın, mini etek de giyin’ sözlerini sarf ederek bağırmıştır.

Hatice ÇAKIR

GÖRÜNTÜ, SES KAYITLARI BAŞSAVCILIKTA
Çakır, 5237 Sayılı TCK’nın 6. maddesinin c fıkrasında tanımlanan kamu görevlisi sıfatını taşımaktadır. Hakaret suçu, kamu görevlisine görevinden dolayı işlenmiştir. Toplantıya ilişkin görüntü, ses kayıtları ve meclis tutanakları ile Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunulmuştur.”

‘KADINLAR NE GİYECEĞİNİ
BU ZİHNİYETE SORACAK DEĞİL’
Cumhuriyet değerlerinin alenen hedef alındığını, Hatice Çakır’ın bir Cumhuriyet kadını olduğu için hakarete uğradığının altını çizen Nazlıaka, “Cumhuriyet bizim kırmızı çizgimizdir. MHP Meclis Üyesi Cemallettin Kola, hukuk düzeninde yaşadığımızı yok saymaktadır. ‘Mini etek de giyin, baldırınızı da açın’ diyerek, kadınların yaşam tercihlerine müdahale etmeye çalışmaktadır. Kadınlar ne giyeceğini, bu zihniyete soracak değil” diye konuştu.

‘YARGI ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ’
“Kamu görevini icra etmesi gereken ve bu makama uygun davranması gereken zat, haddini bilsin” diye konuşan Nazlıaka, yasal süreç başlatıldığını ve Kola ile yargı önünde hesaplaşacaklarını kaydetti.

 

BAŞKAN DEMİRTAŞ’A SUÇLAMA
Öte yandan konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP’li Meclis Üyesi Hatice Çakır, “Savcı 2 günde kovuşturmaya yer olmadığına karar verip dava açmadı. İYİ Partili Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’tan meclis tutanak ve videosunu istedim ama vermedi. Şimdi savcının kararına itiraz edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.