Dolar 32,5527
Euro 34,9375
Altın 2.444,02
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Sarıçevre Mahallesi Muhtar Adayı Muharrem Erdal İle Özel Röportaj

Sarıçevre Mahallesi Muhtar Adayı Muharrem Erdal İle özel röportajımız oldu…

Sarıçevre Mahallesi Muhtar Adayı Muharrem Erdal İle Özel Röportaj
REKLAM ALANI
27 Kasım 2018 20:37

1975 yılında doğduğu günden bugüne kadar Bafra’nın Sarıçevre Mahallesinde yaşamış, mahalleli tarafından sevilen ve sayılan, dost canlılığından, yardımseverliğinden olsun saygınlığı bulunan, doğduğundan bugüne kadar da Sarıçevre Mahallesinde yaşayan, mahalledeki herkesi tanıyan ve herkes tarafından tanınan Sarıçevre Mahallesi Muhtar Adayı Muharrem Erdal ile özel röportajımız oldu. Kendisine, Sarıçevre Mahallesi Muhtar Adayı olmasındaki amacı konu alarak, konuya ilişkin benzer sorular sorduk.

55Yenigün Gazetesi: Kendinizi halka tanıtarak, muhtarlığa karşı bakış açınızı ve neden muhtar adayı olmak istediğinizi anlatınız.

Ben, Bafra’nın Sarıçevre Mahallesinde doğdum ve büyüdüm. Hâlâ da burada yaşamaktayım. İnsanlarla aramdaki ilişki her zaman iyi olmuştur. Çünkü insanlarla iyi geçinmeyi, dostça yaklaşmayı severim, ikili ilişkilere her zaman önem gösteririm. Çevremdeki insanlar tarafından sevildiğimi biliyorum çünkü bunu bana hissettiriyorlar. Sevilmemdeki en büyük sebeplerden birisi de her konuda tanıdıklarıma veya tanımadıklarıma yardıma muhtaç iseler yardımcı olmamdır. Bu yüzden belirtmiş olduğum gibi çevremde dostum çoktur. Artık kendimi tamamen buna adamak istediğim için, Sarıçevre Mahallesi ve vatandaşlarını, büyüdüğüm ve özellikle sevdiğim için daha iyi bir yere getirmek istiyorum. Mahalle, küçük bir topluluktan oluşan büyük bir aile demektir. Bizim için her zaman aile ve sağlık ön plandadır. Benim yaşadığım mahallede yaşayan her kimse benim ailemden birisidir. Ben mahalle kültürünü bu şekilde görüyorum. İnsanlarla iç içe olmak, aile olmak çok güzel bir şey. Yaşadığımız yeri daha iyi bir hale getirmek hepimizin görevidir. Ben de Sarıçevre Mahallesini en iyi hale ve hak ettiği yere getirmek istiyorum. Var olan tüm sıkıntıları veya vatandaşın sıkıntısını gidermek istiyorum. Dediğim gibi, aslında bu hepimizin yapması gereken görev. Ben de bu görevde mahalle halkına öncülük etmek istiyorum.

55Yenigün Gazetesi: Muhtar seçildiğiniz takdirde ilk olarak belirlediğiniz ve yapmak istediğiniz bir şey var mı?

ÇÖZÜM ODAKLI HAREKET EDECEĞİM

Tabi ki aklımda bir takım şeyler var. Bunlar da yapılmış olması fakat yapılmamış olan şeyler. Dediğim gibi ben veya bir başkası, kim olursa olsun bu, herkesin görevidir. Fakat herkesten önce daha demin belirtmiş olduğum gibi ilk olarak öncü kişinin yapması gereken şeylerdir. Bu öncü kişi Mahalle Muhtarıdır. Muhtar olduğum gibi yapacağım şeyler var derken de şu anki muhtarın uzun bir süredir yapmadığı, yapması gereken çalışmaları kastettim. Bunlara çözüm bulmak zor değil. Yeter ki bunlara çözüm bulma arayışına girelim. İşte ben de muhtar olduğum taktirde ilk olarak böyle basit sorunların üstesinden geleceğim. İlk olarak bunların arayışında olacağım. Sarıçevre Mahallesindeki en büyük gayem, mahallemizi hak ettiği yere taşımak. Kısacası ben, mahallenin eksiği varsa, isteği varsa bunların doğrultusunda çözüm odaklı hareket edeceğim.

Bizde 55 Yenigün Gazetesi olarak önümüzdeki 2019 Mart Ayında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi için kendisine başarılar dileriz.

Röportaj/Musa Gün

REKLAM ALANI