Dolar 32,5680
Euro 34,7221
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

SASKİ DESTEK DEĞİL KÖSTEK OLDU

Coronavirüs salgının nedeniyle ‘sık sık ellerinizi yıkayın’ uyarıları yapılırken, Ramazan Bayramı’na kadar abonelerinin suyunu kesmeyeceğini taahhüt eden SASKİ; bir bayan kuaförünün suyunu kesti. Başkan Savaş Kiraz, “Ey SASKİ, sizin amacınız esnafa hizmet değil, köstek olmak” dedi.

SASKİ DESTEK DEĞİL KÖSTEK OLDU
REKLAM ALANI
20 Mart 2020 19:54

Coronavirüs salgının ülkemizde görülmesinin ardından hükümet nezdinde çeşitli tedbirler alınıp, yasaklar uygulanırken, vatandaşlar mümkün mertebe evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılıyor. Aynı zamanda virüse karşı ‘sık sık ellerinizi yıkayın’ tavsiyesinde bulunuluyor.

Hükümetin ‘EvdeKal’ çağrılarına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de katkı vermiş, vatandaşların SASKİ’ye olan su borçlarını Ramazan Bayramı sonrasına ötelemiş, mühürlü olan sayaçları açıp, su akışlarını sağlamıştı.

KUAFÖRÜN SUYUNU KESTİ

SASKİ ise Başkan Demir’in talimatlarının tam tersini yaptı, 3 aylık gecikmiş faturalarından dolayı İlkadım’da faaliyet gösteren bir bayan kuaförünün suyunu kesti, sayacına mühür vurdu. Bayan Kuaförleri Odası Başkanı Savaş Kiraz, sosyal medyadan paylaştığı ‘kesme iş emri’ ve ‘mühürlü sayaç’ fotoğrafıyla SASKİ’ye adeta ateş püskürdü.

EY SASKİ BURASI İŞYERİ!

Başkan Kiraz, “Ey SASKİ! Böylesine bir günde, hijyene çok önem verilen bir zaman da! Her gün elinizi sık sık yıkayın diye bas bas bağırılan ortamda, benim üyemin suyunu kesiyorsunuz. Yazıklar olsun size. Sizin amacınız esnafa hizmet değil. Sizin amacınız esnafa köstek olmak. Burası bir iş yeridir ve asıl hijyen burada olmalıdır” dedi.

SASKİ’DEN AÇIKLAMA

SASKİ ise sosyal medyadan gelen tepki mesajlarına şu cevabı verdi; “Samsun’da borcundan dolayı suyu kesilen konut abonesi asla söz konusu değildir. Başkanımız Sn. Mustafa Demir beyin talimatıyla önceden suyu kesilen vatandaşlarımızın bile suyunu açmışken, halihazırda su kesintisi yapmamız düşünülemez. Bahse konu olan yer işyeri statüsünde olup kesme işlemi, 3 adet fatura ödenmediğinden dolayı makbuzda da görüleceği gibi sistem tarafından otomatik olarak oluşturulmuş ve işlem iki gün önce tesis edilmiştir. İş emri oluşunca emri alan personel gereğini yerine getirmiştir.”

 

 

SASKİ sosyal medyadan gelen tepkilere açıklama yaptı; “3 fatura borcundan dolayı sistem otomatik kesme emri vermiştir. Personelde gereğini yapmıştır. Ayrıca su kesmeme işlemi konutlar için geçerlidir, iş yerlerini kapsamıyor.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.