Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

‘SAVAŞAN İHA’ HAZIRLIĞI!

TEKNOFEST’in yarışma takvimi kapsamında 15-21 Ağustos 2022 tarihleri arasında Samsun’da gerçekleştirilecek ‘Savaşan İHA Yarışması’na yönelik hazırlıklar devam ediyor

‘SAVAŞAN İHA’   HAZIRLIĞI!
REKLAM ALANI
25 Temmuz 2022 17:45

SAMÜ’nün 19 Mayıs ilçesinde yer alan ve Ballıca Kampüsü’nde düzenlenecek “Savaşan İHA” yarışmalarına ilişkin çalışmaları Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, 19 Mayıs İlçe Kaymakam Vekili Kemal Yıldız ve yetkililerle birlikte inceleyen Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “TEKNOFEST Karadeniz festivali öncesinde en önemli yarışmalardan birine ev sahipliği yapacağız. Ön elemelerin devam ettiği yarışmalara katılım sağlayan tüm gençlerimize başarılar diledik” dedi.

“Gençlerimize güveniyoruz”
Gençlere her daim yardımcı olduklarını belirten Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Ülkemizin istikbali olan kıymetli gençlerimizin eğitimine ve hayallerine destek olmak için görev yapıyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın teknoloji ve bilimin her alanında geleceğe yön verecek her türlü projesine yardımcı olmak adına devlet olarak gereken desteği vermeye devam ediyoruz. Genç bir nüfusa sahip olmak önemli ama yeterli değil. Gençlerimizi ilime ve teknolojiye teşvik etmek onların bu alanda gelişim sağlamalarını ülkemizin geleceği açısından son derece önemli görüyorum ve gençlerimize çok güveniyorum. Günümüz konjonktüründe bilgili ve teknolojik anlamda donanımlı, bu alanda gerek kendilerine gerekse ülkemizin istifade edeceği bir şekilde nitelikli insan kaynağına erişeceğimiz bir nesile sahip olduğumuzu düşünüyorum. İlimizde gerçekleşecek ‘İnsansız Hava Aracı’ yarışmalarında da ülkemize stratejik açıdan güç katacak böylesine önemli bir yarışmaya vesile olan gençlerimizi yönlendirip, deneyim kazandırmalarını ve yeteneklerini geliştirmelerini sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Finaller öncesinde ön elemelerde yarışan yarışmacılara başarılar diliyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.