Dolar 32,5203
Euro 34,9397
Altın 2.439,68
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

‘SEÇİM DEĞİL GEÇİM BÜTÇESİ İSTİYORUZ!..’

KESK Samsun Şubeler Platformu, Samsunlular’ı 17 Aralık Cumartesi günü Ankara’da yapılacak ‘Seçim Bütçesi Değil, Halktan- Emekten Yana, Geçim Bütçesi İstiyoruz’ mitingine davet etti

‘SEÇİM DEĞİL GEÇİM BÜTÇESİ İSTİYORUZ!..’
REKLAM ALANI
1 Aralık 2022 18:54 | Son Güncellenme: 1 Aralık 2022 19:12

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) yöneticileri ve üyeleri, Samsunluları 17 Aralık Cumartesi günü Ankara’da yapılacak ‘Seçim Bütçesi Değil, Halktan- Emekten Yana, Geçim Bütçesi İstiyoruz’ mitingine davet etti. KESK Samsun Şubeler Platformu bu amaçla Süleymaniye Geçidi’nde bir stant kurarak miting çağrısı yaptı.

'SEÇİM DEĞİL GEÇİM BÜTÇESİ İSTİYORUZ!..'

EKONOMİK KRİZ, HAYATIMIZI KABUSA ÇEVİRDİ
Türkiye genelinde vatandaşları başkentteki 17 Aralık mitingine davet eden KESK’in Samsun Şubeler Platformu üyeleri de bu yönde harekete geçti. Süleymaniye Geçiri’nde açılan ilk stant ile birlikte yapılan basın açıklamasında vatandaşlara ‘mitinge katılım’ çağrısı yapıldı. Açıklamada, “Çok zor günlerden geçiyoruz. Halkın yüzde 99’u olarak yaşadığımız tablo gittikçe kararıyor. Enflasyondan işsizliğe, yoksullaşmadan ekonomik durgunluğa kadar hayatlarımızı her alanda kabusa çeviren kapsamlı kriz bitmek bilmiyor. Her güne yeni zamlarla uyanıyoruz. Artan hayat pahalılığında maaşlarımız, ücretlerimiz mum gibi eriyor” denildi ve mitinge destek verilmesi istendi.

'SEÇİM DEĞİL GEÇİM BÜTÇESİ İSTİYORUZ!..'

YEREL BASININ DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Miting çalışmaları için Samsun’da bulunan KESK Toplu İş Sözleşmesi(TİS) Hukuk Uluslararası İlişkiler Sekreteri Zeynep Korkmaz, beraberinde KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Niyazi Bulut, Eğitim-Sen Şube Başkanı Ersin Gür ve SES Şube Başkanı Aysel Ocak ile birlikte 55 Yenigün Gazetesi’ni ziyaret etti. Genel Yayın Yönetmeni Muammer Dilber’e 17 Aralık’taki büyük miting hazırlığı hakkında bilgiler veren Zeynep Korkmaz, “Demokratik hakkımızı kullanarak o gün alanda olacağız. Haklı taleplerimizi, tepkilerimizi dile getireceğiz. Bu önemli etkinliğimizi duyurmamız ve halkımızın katılımının sağlanması açısından yerel basın yayın organlarını ziyaret ederek desteklerini sağlamak bizim için çok önemli” dedi.

'SEÇİM DEĞİL GEÇİM BÜTÇESİ İSTİYORUZ!.

55 YENİGÜN GAZETESİ’Nİ ZİYARET: KESK TİS Hukuk Uluslararası İlişkiler Sekreteri Zeynep Korkmaz, KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Niyazi Bulut, Eğitim-Sen Şube Başkanı Ersin Gür ve SES Şube Başkanı Aysel Ocak ile birlikte 55 Yenigün Gazetesi’ni ziyaret etti.

İKTİDAR, KOLTUĞU KAYBETME KORKUSUNDA
KESK yöneticisi Zeynep Korkmak, ziyarette kısaca şunlara da değindi:

“Yine bir seçim arifesizdeyiz. Karşımızda yaklaşan seçimlerde koltuğu kaybetme tehlikesi gittikçe artan bir iktidar var. Bunun için yıllardır hayata geçirdikleri taktiğe bir kez daha sarılıyorlar. 2023 bütçesini halk için ‘kesenin ağzının açılacağı’ bir bütçe gibi göstererek seçim yatırımına dönüştürmeyi hedefliyorlar. Bu hedef için seferber edilen yüzlerce medya kuruluşu her gün ‘yeni yılda asgari ücretliye, emekliye, memura yüksek oranlı zamlar yapılacak’ haberleri yapıyor.

KAŞIKLA VERDİLER KEPÇEYLE ALDILAR
Buradan emeği ile geçinen tüm kesimleri, yurttaşlarımızı uyarıyoruz. Bugüne kadar onlarca, yüzlerce defa hayata geçirilen bu oyunu bozmaya çağırıyoruz.
Bugüne kadar bize ne zaman kaşıkla bir şey verseler kepçe ile geri aldılar. En son sene başında ‘tarihi artış yaptık’ dedikleri asgari ücrete Temmuz ayında tekrar artış yapmak zorunda kaldılar. Buna rağmen asgari ücret iki ay bile geçmeden açlık sınırının altında kaldı.

Kısacası 2023 bütçesinde kesenin ağzını işçiler, emekçiler, emeklikler, çiftçiler, küçük esnaflar için yani halkın yüzde 99’u için açmıyorlar. Kesenin ağzı her zaman olduğu gibi yine paradan para kazananlar, faizden, hazine garantisinden beslenenler, çalıştırdığı asgari ücretliler kadar bile vergi ödemeyenler için açılıyor.

İŞÇİYE, EMEKLİYE, EMEKÇİYE ÇAĞRI…
Yüzde 1’in çıkarı için yüzde 99’u yok sayan adaletsizliğe, haksızlığa karşı çaresiz değiliz. Bunun için bir adım daha atıyoruz. Emeğimize, ekmeğimize, geleceğimize sahip çıkmak için 17 Aralık Cumartesi günü Ankara’da ‘Seçim Bütçesi Değil, Halktan-Emekten Yana, Geçim Bütçesi İstiyoruz Mitingi’nde buluşuyoruz. Çağrımız işçisi, kamu emekçisi, emeklisi, asgari ücretlisi, kadını, genci ile bu düzenin çarkları ile ezilen, ötekileştirilen herkesedir. Gelin insanca yaşamaya yetecek bir ücret, adil bir vergi sistemi, halk için, emek için bütçe, güvenli iş, güvenli gelecek için omuz omuza verelim.”

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.