Dolar 32,5569
Euro 35,0018
Altın 2.428,25
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

SEÇİM NE ZAMAN?

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Esnaf da, vatandaş da, saniyici de gırtlağına kadar borç içinde” dedi

SEÇİM NE ZAMAN?
REKLAM ALANI
18 Ocak 2021 18:08

Milletvekili Erhan Usta, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ve beraberindekiler birlikte partisinin ilçe başkanlığını ziyaret ederek Başkan Abdullah Baş ve parti yönetimi ile bir araya geldi. Erhan Usta, burada yaptığı açıklamalarda, AK Parti politikalarını eleştirdi.

MEDYA, İNTİHARLARI YAZMIYOR
Türkiye’nin sorunlarının gittikçe ağırlaştığını ifade eden Usta, “Bugünkü hükümet bir yere götüremiyor. Türkiye ekonomisi can çekişiyor. Bunun üzerine birde pandemi geldi. Vatandaşımız güvenebileceği, bu ülkeyi taşıyacak, bu ülkeyi yönetecek bir siyasi parti arıyor. Bizimde tüm gayretimiz burada ‘Biz bu ülkeyi yönetiriz’ mesajını vermek. Çok şükür bu anlamda çok başarılı gittiğimizi düşünüyoruz. Bu ülkede bir yazarkasa olayından dolayı hükümeti gönderen medya bu gün yüzlerce intiharın hiç birini yazmıyor. Can en kıymetli şey kim canına kıymak ister? Ama tıkanmış işte. Özellikle esnaf intiharları çok fazla. İş, aş diyen insanlar intihar ediyor. Dolayısı ile bunları görmemiz lazım. Türkiye bu sıkıntıları yaşıyor. İnsanlar bu hükümetten vazgeçmek istiyor ve halkımıza o güveni verdiğimizde her şey değişecektir” dedi.

ESNAF DA, SANAYİCİ DE BORÇ İÇERİSİNDE
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Erhan Usta, şöyle devam etti:

“Ülke ekonomisi can çekişmekte. Özellikle pandemi ile birlikte bu zorlukları bütün halkımız, esnafımız vatandaşımız, büyük firmalarımız, sanayicilerimiz hepsi gırtlağına kadar borç içerinde ve hissediyor. Diğer taraftan hukuk sistemi ile alakalı sorunları biliyoruz. Dış politikada Türkiye bir yerden öbür yana savruluyor. Medya tek bir gurubun eline geçmiş bir durumda. Hükümetin eline geçmiş bir medya var. Asayiş olayları oldukça fazla. Siyasiler sokakta dövülüyor, gazeteciler sokakta dövülüyor. Böyle bir ortamda vatandaşlar artık Cumhur İttifakından vazgeçmiş durumda. Vatandaş gidecek yer arıyor işin aslına bakarsanız. Bu anlamda İYİ Partiye karşı ciddi bir teveccüh olduğunu ifade etmek isterim. İYİ parti taraflı tarafsız tüm anketlerde üçüncü parti. Oy oranları asgari yüzde 15 civarında görülüyor. Vatandaşın yüzde 20’lik kısmı kararsız.”

‘BASKIN SEÇİM OLABİLİR’
Türkiye’nin her yerini gezerek sorunları ve çözümlerini anlattıklarını söyleyen Erhan Usta, “Tabi hükümet gündemi değiştirmeye çalışıyor sürekli olarak. Türkiye’nin fakirliğini, fakirleşen Türkiye’yi kimse görsün istemiyor. Son altı yılda Türkiye’nin toplam milli geliri yaklaşık 260 milyar dolar azaldı. Böyle bir Türkiye var. Yoksullaşan bir Türkiye var, intihar olaylarının çok fazla arttığı fakat yazılıp çizilemediği bir Türkiye var. Esnaf çok darda sıkıntıda. Esnaf can çekişiyor. Bunların hepsine çözüm üretilmesi lazım. Bizde bu anlamda bunlara çözüm üretiyoruz. Tabi geleceğin bu günlerden kötü olacağını gördüğü için son dönemlerde Sayın Erdoğan’ın tavrına bakılırsa bir erken seçim havası da var. Baskın seçimi de Türkiye yaşayabilir. Bu ihtimalde giderek kuvvetleniyor. Bizde İYİ Parti olarak buna hazırlık yapıyoruz. Vatandaşımız ile birlikteyiz. Sayın Genel Başkanımız sürekli Türkiye’yi dolaşıyor. Bizde Ekonomi Masası ve gurubu olarak Türkiye’yi kapsayan bir program başlattık. Geçen hafta Burdur ve Antalya’daydık. Önümüzdeki haftalarda bu programlarımız sürecek” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.