Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.297,56
BİST 8.989,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘SESİMİZİ DUYUN’

Giresun’un Yağlıdere-Alucra karayolu kış mevsiminde kar riski nedeniyle yolun kapatılması sonucu, 25 kilometrelik yol 500 kilometreye çıkıyor

‘SESİMİZİ DUYUN’
REKLAM ALANI
18 Ocak 2023 18:15

Karayolları tarafından kış mevsiminde risk bulunduğu gerekçesiyle Giresun’un Yağlıdere-Alucra karayolu her yıl Aralık-Mart ayları arasında ulaşıma kapatılırken, yöre halkının ilçe merkezine 25 kilometrelik yolu 500 kilometreye çıkıyor. Birçok köylü de ulaşım sorunu nedeniyle göç etmek zorunda kalıyor.

'SESİMİZİ DUYUN'

‘AÇILMASI İÇİN ‘İMZA TOPLADIK
Espiye, Yağlıdere, Alucra karayolunun yaz ve kış ulaşıma açılmasında hiçbir riskin bulunmamasına rağmen geçmiş yıllardan beri süre gelen bir uygulamanın mağduriyetini yaşadıklarını ileri süren yöre halkından Temel Eceoğlu, “Her yıl Aralık ve mart ayları arasında bu yol karayolları tarafından ulaşıma kapatılıyor. Oysaki bu yol 12 ay boyunca kullanılabilecek hiçbir riskin bulunmadığı bir yoldur. Bu yol sadece Alucra’nın köylerini ilçesine bağlamıyor aynı zamanda sahilden Erzurum’a, Erzincan’a ulaşım sağlayan şehirlerarası bir yoldur. Bu yolun 12 ay boyunca açık kalması için köylülerden imza da toplayarak ilgili bakanlığa gönderdik. Devletin her gün yeni yollar açtığı günümüzde açık yolun kapatılmasının izahı olamaz” dedi.

'SESİMİZİ DUYUN'

‘YOLDA ENGEL YOK’
Alucra’nın Çakrak köyü Azası Mehmet Aydın ise yaptığı açıklamada, “Doğu ve Güneydoğu illerinde her kış mevsiminde karla mücadele yapılarak yollar açılırken, burada kar yağmamasına ve kar nedeniyle hiç kapalı olmamasına rağmen bu yolumuz riskli diye kayalarla, tabelalarla kapatılıyor. Bunun bir sonucu olarak 25 kilometre mesafedeki ilçemize yarım saatte gidebileceğimiz yolu buradan Espiye ilçesine inip, oradan Giresun’a ulaşıp, Giresun’dan Eğribel’i aşıp Şebinkarahisar üzerinden Alucra’ya gitmek yaklaşık 500 kilometre ve 5-6 saat sürüyor. Yolda ne heyelan, ne çığ, ne de başka bir engel yok. Biz de adeta şehirler arası yol yolculuk yapar gibi ilçemize gitmek zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

'SESİMİZİ DUYUN'

KARAYOLLAR: ‘RİSK VAR’
Yolun kapatılmasıyla ilgili Karayolları Giresun 104. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada ise söz konusu karayolunun can ve mal güvenliği açısından kış aylarında risk teşkil ettiği için önleyici güvenlik önlemi alarak yolu ulaşıma kapattıkları belirtildi.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.