Dolar 32,5461
Euro 34,8989
Altın 2.435,42
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Az Bulutlu
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

SEVGİ KÖPRÜSÜ!

Samsun’da bir grup ilkokul öğrencisi, kendi kitaplarını, oyuncaklarını, yüreklerini döktüleri kısa mektuplarını da ekleyerek kendi elleriyle paketleyip Mardin Kızıltepe’deki kardeşlerine yolladılar

SEVGİ KÖPRÜSÜ!
REKLAM ALANI
4 Nisan 2022 14:34 | Son Güncellenme: 4 Nisan 2022 14:47

Samsun‘un bazı okullarında başlatılan özellikle güneydoğu bölgesindeki eğitim yuvalarına yönelik giyecek, kitap, oyuncak, spor malzemesi ağırlıklı yardım kampanyaları, Türkiye genelinde ses getirmekle kalmıyor insanlığa bambaşka, sımsıcak mesajlar da gönderiyor.

OYUNCAKLARINI VE KİTAPLARINI PAYLAŞTILAR
Atakum ilçesi’ndeki Seyfi Demirsoy İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Sonnur Kalafat, diğer üyeler ile birlikte güneydoğudaki bir okul ile ‘kardeşlik köprüsü’ kurmak için harekete geçti. Okul yönetimi ve öğretmenlerin de onayı alındıktan sonra harekete geçen Sonnur Kalafat ve beraberindekiler, velisi oldukları çocuklardan 1’er adet oyuncak ile okudukları 1’er adet kitabı başka şehirdeki çocuklarla paylaşmalarını önerdi.

SAMSUN ATAKUM’DAN MARDİN KIZILTEPE’YE
Okul Aile Birliği’nin seçtiği okul ise Mardin’ın Kızıltepe İlçesi’ndeki Akyazı Köyü Akyazı İlkokulu’ydu Seyfi Demirsoy’un henüz 3’üncü sınıfında okuyan yürekleri minik sevgileri sonsuz olan çocukları derhal harekete geçti. Öğretmenleri ve ebeveynlerini hayrete düşürecek hızda toplanan oyuncaklar ve kitaplar, okulda tek tek paketlendi ve yolculuğa hazır hale getirildi. Seyfi Demirsoy’un minikleri, bu her birinde 1’er kitap ve 1’er oyuncak bulunan kolilerine 1’er adet de yüreklerini döktükleri kısa mektupları eklemeyi ihmal etmedi. Mektupta ne yazdığını ise ancak Mardin Kızıltepe’deki kardeşleri okuyabilecekti.

‘ÇOCUKLAR UMUTLARIMIZI YEŞERTTİ’
Okul Aile Birliği Başkanı Sonnur Kalafat, yaptığı açıklamada, “Savaşların, savaş çağrılarının, salgın hastalıkların, siyasi ve ekonomik krizlerin, doğal afetlerin üst üste geldiği dünyamızda çocuklarımız bir kez daha umutlarımızı yeşertti, bizlere mutluluğu ve sevgiyi hatırlattı” dedi.

OKUL MÜDÜRÜ: GURUR DUYDUK
Okul Müdürü Bünyamin Emeksiz de, “Çocuklarımız, geleceğimiz, yarınlarımız olduğunu bir kez daha ispatladı. Umarım onların ortaya yaydığı bu sevgi kıvılcımları tüm dünyaya yayılır. Çocuklarımızla, öğrencilerimizle, okul aile birliğimizin değerli üyeleri sevgili velilerimizle bir kere daha gurur duyduk” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.