Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

SGK’YA HÜCUM!..

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşlar, mesai saatinin başlamasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binalarına akın ettiler

SGK’YA HÜCUM!..
REKLAM ALANI
29 Aralık 2022 14:36

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT düzenlemesinin içeriğini açıkladı. Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenleme, eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut y apıdaki herkes için geçerli olacak. Düzenleme ile yaklaşık 2 milyon 250 bin kişi emekli olmaya hak kazandı.


Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından EYT düzenlemesi bekleyen vatandaşlar sabahın ilk ışıkları ile birlikte SGK binalarının önüne gittiler. Samsun’da SGK binası önünde ve içerisinde insan kalabalığı yaşandı. Askerlik borçlanması, emeklilik hesaplaması gibi işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar, 40’arlı gruplar halinde bina içerisine alındılar. SGK Samsun İl Müdürü Ünal Kaya da kurum bahçesine çıkarak vatandaşları sıraya yerleştirip, işlerin hızlanmasını sağladı.

“43 yaşında emekli oluyorum, EYT olmasa 12 yıl daha bekleyecektim”
EYT düzenlemesi olmasa 12 yıl daha beklemek zorunda kalacağını ifade eden 43 yaşındaki Muhammet Arslan, “Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Eğer EYT düzenlemesi olmasaydı 12 yıl daha bekleyecektim. 28 yıl çalıştım. Düzenlemeyle birlikte 43 yaşında emekli oluyorum. Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ederim. Allah başımızdan eksik etmesin. Bugün de SGK’da çok yoğunluk var. Önceden kuruma rahat girerken artık içeriye sırayla alıyorlar” dedi.


“EYT düzenlemesi ile 55 yerine 43 yaşında emekli olacağım”
Düzenleme ile 55 yerine 43 yaşında emekli olacağının altını çizen Kadir Öztürk, “Ben EYT düzenlemesinden yararlanıyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyorum. 1996 yılında sigorta girişim vardı. Günümü ve çalışma yılımı doldurdum. Yaş dolayısıyla EYT’yi bekliyorduk. EYT düzenlemesi olmasa 55 yaşında emekli olacaktım. Şu anda 43 yaşında emekli oluyorum” diye konuştu.
Emekliliğine kısa bir süre EYT’den yararlandığı için çok mutlu olduğunu belirten Güray Yüksel ise “Recep Tayyip Erdoğan’a dua ediyoruz. EYT düzenlemesi olmasa 3,5 yıl daha bekleyecektim. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Bugün herkes SGK’ya geldi. Bir yoğunluk var ama herkes bazı şeylere katlanacak” şeklinde konuştu.


Kurum binalarındaki yoğunluğun yanı sıra e-devlet üzerinden SGK işlemleri yapmak isteyenler de yoğunluk oluşturdu. Oluşan yoğunluk nedeniyle özellikle SGK Hizmet Dökümü sayfası ve SGK’nın emekli maaşı hesaplama sayfaları zaman zaman kullanıcıların isteklerine cevap veremedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.