Dolar 32,5180
Euro 34,7833
Altın 2.420,34
BİST 9.750,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

‘SICAK AŞ’

Atakum Belediyesi, koronavirüs testi pozitif çıkan ya da temaslı olmaları nedeniyle evlerinde zorunlu karantinada bulunan yurttaşlar için başlattığı sıcak yemek dayanışmasıyla 129 günde 2 bin 853 hanede 8 bin 854 yurttaşa ulaştı

‘SICAK AŞ’
REKLAM ALANI
31 Mart 2021 18:39

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası görülmesinin hemen ardından Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin talimatıyla hazırlanan acil eylem planını uygulayan Atakum Belediyesi, kent genelinde ihtiyaç sahibi ailelere gıda desteği sağladığı ‘Pandemi Destek Ekibi’ çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor
Samsunlu yardımseverlerin Özgür Bölüşüm Derneği üzerinden AtaMarket Gıda Bankası’na yaptığı destekle kentte bulunan çok sayıdaki yurttaşa karantina döneminde ücretsiz sıcak yemek ulaştırıyor.Çalışmalarla 23 Kasım 2020- 31 Mart 2021 tarihleri arasında 2 bin 853 hanede 8 bin 854 yurttaşa destek sağlandı.


MART AYINDA TALEP REKORU
Türkiye ve Samsun’da koronavirüs vakalarının artışıyla paralel olarak talep yoğunluğu yaşayan Pandemi Destek Ekibi, Mart ayına gelindiğinde vakaların artışıyla birlikte rekor sayıda başvuru alan Atakum Belediyesi, ekip sayısını artırarak 850 hanede 3 bin 36 yurttaşa sıcak yemek ulaştırdı.


TEMASSIZ TESLİMAT
Atakum Belediyesi’ne ait sosyal tesislerde hazırlanan dört çeşit yemek, özel izolasyonlu kutulara yerleştirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Pandemi Destek Ekibi’ne teslim ediliyor. Hazırlanan dağıtım planına göre yola çıkan ekipler önceden bilgilendirdikleri ihtiyaç sahiplerinin yemeklerini daire kapılarına bırakıyor. Teslimat pandemi koşullarına göre temassız gerçekleştiriyor. Yemek hizmetinden yararlanabilmek isteyen yurttaşlar, pandemi destek ekibine 0552 963 02 30 numaralı WhatsApp Hattı’ndan ulaşabiliyor.


PANDEMİ DAYANIŞMASI DEVAM EDECEK
Pandemi Destek Ekibi’ne dayanışma ziyaretinde bulunan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Maalesef vaka sayıları artıyor. Samsun, uzun süredir çok yüksek riskli illerde ilk sırada. Ekiplerimiz çok değerli bir hizmet yapıyor. Haftanın yedi günü, kentin en uzak mahallelerine kadar koronavirüs hastalarına sıcak yemek ulaştırıyorlar. Pozitif teşhisli komşularımızla yüz yüze gelemiyoruz ama bize teşekkürlerini mesajla ve telefonla ilettiklerinde bizler de çok mutlu oluyoruz. En kısa zamanda da bu sürecin sona ermesini normal, sağlıklı hayatımıza dönüp böyle bir hizmet vermek zorunda kalmayacağımız günlerin bir an evvel gelmesini bekliyoruz. Bu son derece kritik dönemde, komşularımızın kişisel tedbirlerini artırmalarını, kalabalık alanlardan kaçınmalarını, kendilerini ve sevdiklerini bu virüsten korumaları için her zamankinden daha fazla önlem almalarını temenni ediyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.