Dolar 32,5675
Euro 34,6955
Altın 2.503,75
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘ŞİDDETİ LANETLİYORUZ!’

Samsun’un Canik İlçesi’nde sokak ortasında bir kadının eski eşi tarafından kızının yanında öldüresiye dövülmesine tepkiler devam ediyor

‘ŞİDDETİ LANETLİYORUZ!’
REKLAM ALANI
8 Mart 2021 21:42

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi Kadın Üye Komisyonu, sokak ortasında bir kadının eski eşi tarafından vahşi bir şekilde dövülmesi olayıyla ilgili bir açıklamada bulundu. Kadın üyeler, “Türk toplumunun ahlak, örf, aile yapısına ve değerlerine aykırı, insanlık dışı ve vahşi bir şekilde bir annenin yaşadığı şiddeti lanetle kınıyoruz” dedi.

‘İNSANLIĞIMIZDAN UTANDIK’
MMO Kadın Üye Komisyonu açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

“Günümüzde en ilkel toplumlardan en gelişmiş toplumlara kadar bütün kadınlar, geleneksel kavramların da etkisiyle fiziksel, cinsel, ekonomik, psikolojik şiddete maruz kalmaktadır. Kadınların nasıl davranması, ne kadar eğitim alacağı, hangi işlerde çalışabileceği, kendi alın teriyle kazandığını nasıl harcayacağı, kaç çocuk doğuracağı, nasıl giyineceği hatta kimle evleneceği gibi temel seçimleri erkekler tarafından belirlenmektedir. Kadınların en sık eşleri tarafından fiziksel şiddete maruz bırakıldığını Samsun ilimiz Canik ilçesinde yaşanan vahşi olayda bir kez daha gördük. Kadına şiddetin son bulması, kız evlatlarının gözleri önünde annelerinin incitilmemesi ve bir daha insanlığımızdan utanacağımız bu görüntülere seyirci kalmamamız için bu caninin en kısa zamanda toplumumuza örnek olacak şekilde en ağır cezayı almasını bekliyoruz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.