Dolar 32,5554
Euro 34,8359
Altın 2.430,35
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Şiddetli patlama kamerada

Patlamada 5 iş yeri savaş alanına dönerken, patlamanın gece olması faciadan dönülmüş oldu

Şiddetli patlama kamerada
REKLAM ALANI
12 Temmuz 2018 17:28

Samsun’da patlamada 5 iş yeri savaş alanına dönerken, patlamanın gündüz değil de gece yarısı olması faciadan dönülmüş oldu.

 

“FACİADAN DÖNÜLDÜ”
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Fevziçakmak Mahallesi Şehit Korhan Ekiz Bulvarı ile Yenidoğan Mahallesi Aziziye Caddesi’nin kesiştiği yerde gece saat 00.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, henüz sebebi bilinmeyen büyük bir patlama meydana geldi. Patlamada 1 lokanta, 2 otobüs firması yazıhanesi, 1 cep telefoncu ve 1 berber dükkanı hasara uğradı. Olay yerinde çok sayıda polis, itfaiye, ambulans ve doğalgaz ekipleri sevk edildi. İş yerlerinin üzerilerinde bulunan 4 katlı binanın beton kolonları yıkılarak hasar gördü. Binanın yıkılma tehlikesi üzerine apartmanda oturanlar tahliye edildi. Park halindeki çok sayıda araçların camları kırıldı. Patlama yerinin karşısındaki iş yerinin de camları kırıldı. Patlama sırasında bir sokak kedisi hayatını kaybetti. İş yerlerinde bulunan malzemeler sokağa saçıldı. Bomba imha ekipleri, itfaiye ekipleri ve doğalgaz ekipleri, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri patlamanın sebebini araştırıyor. Patlamanın gündüz değil de gece olması faciayı önlemiş oldu. Patlama anının şiddeti ise güvenlik kamerasına yansıdı.

 

PATLAMANIN SEBEBİ DOĞALGAZ ÇIKTI

Samsun Valisi Osman Kaymak, 5 işyerinin savaş alanına döndüğü patlamanın doğalgazdan kaynaklandığı açıkladı. Samsunluların büyük bir gürültüyle uyandığı patlamayla ilgili Samsun Valisi Osman Kaymak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Samsun’da meydana gelen patlama doğalgaz sıkışması sonucu olmuştur. Ölü ve yaralı yoktur. Binalarda hasar meydana gelmiş olup belediye ekipleri müdahale etmişlerdir. Germiş olsun” dedi.

PATLAMA BÖLGESİNDEN ÇOK SAYIDA TÜP ÇIKARILDI
Vali Kaymak, patlama bölgesinde incelemelerde bulundu .
Samsun’da dün gece saatlerinde meydana gelen patlama bölgesinde bugün incelemelerde bulunan İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, “Patlama doğalgazdan değil tüpten meydana gelmiş olabilir. Ancak bir gaz sıkışması sonucunda meydana geldiği kesin” dedi.

Patlamanın şiddetiyle çevrede bulunan işletmeler, evler ve araçlar büyük çapta hasar gördü. Ortalığı savaş alanına döndüren patlamanın şiddeti gündüz vakti meydana çıktı. Sabah saatlerinden itibaren patlama bölgesine giden ekipler, geniş çaplı inceleme başlattı. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı ekipler de patlamanın nedenini araştırdı. Patlamanın büyük olasılıkla gaz sıkışması sonucunda meydana geldiğine dikkat çeken İtfaiye Daire Başkanı Rıza Zengin, “Bu kesin olarak bir doğalgaz patlamasıdır diyemeyiz. Gece saatlerinden itibaren arkadaşlarımız burada inceleme yapıyor. Patlama gerçekleşen lokantanın içerisinde çok sayıda tüp çıkartıldı. Patlama tüplerden de kaynaklanıyor olabilir. Ancak yüzde yüz doğalgazdan diyemeyiz. Patlamanın tam nedenini bulmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Öte yandan patlamanın yaşandığı bölgeyi ziyaret eden Samsun Valisi Osman Kaymak, bölgede inceleme yapan ekiplerle istişare ederek detaylı bilgi aldı. Vali Kaymak, bölgedeki esnafa da geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.