Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 28°C
Az Bulutlu
İstanbul
28°C
Az Bulutlu
Cts 32°C
Paz 32°C
Pts 30°C
Sal 29°C

‘SOMA UTANÇ DAVASIDIR’

Samsun’da KESK Şubeler Platformu, Soma faciasının yıldönümü olan 13 Mayıs’ta yaptığı açıklamada, “Gerçek anlamda hesap sorulana kadar Soma için adalet arayışımızı sürdüreceğiz” mesajını verdi

‘SOMA UTANÇ DAVASIDIR’
REKLAM ALANI
13 Mayıs 2024 18:53

Samsun’da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu(KESK) Samsun Şubeler Platformu, Soma faciasının yıl dönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklalamada, sonuçlanan Soma Davası’nda tek bir sorumlulunun bile ‘gerçek anlamda’ cezalandırılmadığı belirtilerek, “Gerçek anlamda hesap sorulana kadar Soma için adalet arayışımızı sürdüreceğiz” denildi.

ÖFKEMİZ VE ACIMIZ HALA TAZE
Süleymaniye Caddesi’nde yapılan açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Niyazi Bulut, özetle şunları söyledi: ” Bu gün 13 Mayıs Soma Maden Katliamı’nın üzerinden 10 yıl geçmişti.

Bu katliamda yitirdiğimiz 301 madencimizin acısı ve katliamın yarattığı öfke hala taze.

Acımızı ve öfkemizi hala taze tutmamızın bir sebebi var. Soma Davası, tek bir sorumlunun bile gerçek anlamda cezalandırılmadığı bir utançla noktalandı.

Acımız ve öfkemiz hala taze çünkü gerçek sorumlular dışarıda gezerken Can Atalay ve Selçuk Kozaağaçlı gibi Soma Davası’nın peşini bırakmayan halkın hukukçuları yıllardır cezaevinde.


HER MADEN KATLİAMI YENİSİNİ GETİRDİ

Acımız ve öfkemiz hala taze çünkü bu 10 yılda aynı acıları tekrar tekrar yaşadık. 28 Ekim 2014’te Ermenek’te 18 madenciyi, 17 Kasım 2016’da Siirt Şirvan’da 16 madenciyi, 14 Ekim 2022’de Amasra’da 42 madenciyi, 23 Kasım 2022’de yine Şirvan’da 3 madenciyi ve son olarak 13 Şubat’ta Erzincan İliç’te 9 madencimizi göz göre göre gelen iş cinayetlerine kurban verdik.

Hesabı sorulmayan her bir iş cinayeti, her bir maden katliamı bir yenisini beraberinde getirdi.

YENİ SOMALAR, İLİÇLER OLMASIN
Bizler yeni Somalar, İliçler, Amasralar, Ermenekler, Şirvanlar yaşanmasın; madenci çocukları her an babalarının ölüm haberini alma korkusuyla yaşamasın; anaların babaların yüreğine evlat acısı düşmesin istiyoruz. Ancak kar hırsını her şeyin önüne koyanların, onları koruyup kollayanların, hemen her kazaya mukadderat diyerek yaklaşanların bunu anlamalarını da beklemiyoruz.

Soma’nın 10’uncu yılında bir avuç kömür için bir ömür verenleri bir kez daha saygıyla anıyor, yeraltında her gün iş cinayetleriyle, meslek hastalıklarıyla yüz yüze çalışmak zorunda olan madencilerimizi buradan selamlıyoruz.

SOMA’YI UNUTTURMAYACAĞIZ
Bizler Soma’da yitirdiğimiz 301 madencinin geride bıraktığı acıyı ve öfkeyi yeni Somaların yaşanmaması adına geleceğe taşımakla yükümlüyüz. 10 yıldır her yıldönümünde bunu hatırlattık, hatırlatmaya da devam edeceğiz. Soma’yı unutmayacağız, unutturmayacağız. Gerçek sorumlular yargılanana, gerçek anlamda hesap sorulana kadar Soma için adalet arayışımızı sürdüreceğiz..”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.