Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Sonuçlar açıklanmayacak!

Samsun’da Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından boşalan başkanlık için AK Parti meclis üyeleri arasında temayül yoklaması yapıldı

Sonuçlar açıklanmayacak!
REKLAM ALANI
29 Nisan 2018 22:27

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın milletvekili aday adaylığı için istifa etmesinin ardından boşalan başkanlık için AK Parti meclis üyeleri arasında yapılan temayül yoklaması Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

TOPLAM 68 KİŞİ ARASINDAN
Temayül yoklamasında AK Parti meclis üyeleri, ilçe başkanları, il yönetim kurulu üyeleri, il kadın kolları yönetim kurulu üyeleri, il gençlik kolları yönetim kurulu üyeleri, ilçe gençlik kolları başkanları, ilçe kadın kolları başkanlarından oluşan toplam 268 kişi, AK Partili ilçe belediye başkanları ve meclis üyelerinden oluşan toplam 68 kişi arasından belediye başkanı adayını seçecek. Temayül yoklamasından çıkan 3 veya 4 belediye başkan adayı genel merkeze çağırılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştürülecek. Temayül yoklamasına AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, AK Partili İlçe Belediye Başkanları, meclis üyeleri katıldı.

4 İSİM GARANTİ, 5 DE OLABİLİR
Oylama öncesi konuşan ve temayülde yapılması gereken usul ve esaslar hakkında bilgi veren AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, “Yusuf Ziya Yılmaz uzun yıllar hizmetinden sonra milletvekilliği aday adaylığı için istifa etmiş durumdadır. Bu vesile ile Samsun’da yeni büyükşehir belediye başkanlığımızı belirlemek üzere bir seçim takvimi var. Genel merkezimizin belirttiği gibi bugün burada temayül yoklaması yapılacak. Listemizde 68 tane büyükşehir belediye meclis üyemiz var. Her bir arkadaşımız kendi iradesiyle, kendisine göre en uygun büyükşehir adayımız kimse onu tercih edecek. Sadece bir tercih yapılacak. Birden fazla tercih yaparsanız oyunuz geçersiz sayılacak. Bunu genel merkez değerlendirecek. Muhtemelen 4 isim garanti ama 5 isim de olabilir. Genel merkeze davet edeceğiz. Orada da genel başkan vekilimiz ile görüşülecek. Daha sonra da Cumhurbaşkanımızın programına göre cumhurbaşkanımız ile de görüştürülüp, Cumhurbaşkanımız kararını ortaya koyacaktır. Ondan sonra da Perşembe günü seçim yapılacak” dedi.

 

HAKAN KARADUMAN’DAN AÇIKLAMA
Ardından 268 kişi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 68 kişilik listeden birini seçmek için sandık başına gitti. Oylamalar sonrası basına bilgi veren AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, “Büyükşehir Belediye Başkanımızın istifasıyla boşalan belediye başkanlığımız için genel merkezimizin talimatıyla bugün temayül yoklaması yapıldı. Temayül sonuçlarına göre 3 veya 4 belediye başkan adayımızı genel merkeze yerel yönetimler başkanlığına getireceğiz. Cumhurbaşkanımızın programına göre de cumhurbaşkanımız ile görüşecekler. Oradan çıkan adayımız ile birlikte Perşembe günü büyükşehir belediye meclis üyelerimizin katılımı ile resmi olan seçimi yapacağız. Buradaki temayül sonuçları açıklanmayacak. Buradaki oyları genel merkezden gelen milletvekillerimiz ile birlikte sayacağız onlarla birlikte tutanakları imzalayıp, genel merkeze göndereceğiz” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.