Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

‘SÖZ DEĞİL EYLEM İSTİYORUZ!..’

Samsun’da İYİ Parti Tekkeköy Belediye Meclisi Üyesi Seyit Ahmet Kaya, Belediye Başkanı Hasan Togar’ın Eti Bakır’ın ‘Atık Depolama Tesisi’ yatırımı ile ilgili açıklamlarına yanıt verdi

‘SÖZ DEĞİL   EYLEM İSTİYORUZ!..’
REKLAM ALANI
18 Eylül 2022 17:58

Samsun’un Tekkeköy İlçesi’nde ETİ Bakır tarafından yapılması planan Flotasyon Tesisi ve Fosforik Asit Üretim Tesisi’nin atıklarını depolamak üzere 814 dönümlük arazide ‘atık deposu’ kurma çalışması, tartışmaları da beraberinde getirdi.

GEREKSİZ BİR POLEMİKTE BULUNDU
Belediye Başkanı Hasan Togar’ın geçtiğimiz günlerde muhtarlarla yaptığı toplantıda ‘depolama tesisi’ne izin vermeyeceklerini açıklaması üzerine İYİ Parti Belediye Meclisi Üyesi Seyit Ahmet Kaya da görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Başkan Hasan Togar’ın ÇED talebinde bulunan firmanın bu yatırımına karşı sözlerinin mutluluk verici olduğunu belirten Seyit Ahmet Kaya, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Ancak konuşmasının sonunda, (Yıllar önce Tekkeköy’de santrale karşı ve Büyüklü’deki ocağa karşı bizler mücadele ederken tabiri caizse sinema izler gibi tiyatro izler gibi izleyenlere sesleniyorum buradan hiç bir muhalefet grubuna ekmek çıkmaz herkes işine baksın) şeklinde gereksiz bir polemikte bulunmuştur . Kıymetli Başkanımız şunu bilmeli ki bu sorun siyasete malzeme edilmeyecek kadar hayati ve yetkili makamlarda oturanlar vatandaşın serzenişinden çok şirketin girişimine odaklanmalı ve iktidar muhalefet demogojisi yapmak yerine el birliği ile bu sorunu nasıl engelleriz diye bakmalıdır.

ÇED ALIMINI ENGELLEYEBİLİYOR MUSUN?
Samimiyetine inanarak Başkanımızdan sözün dışında eylem bekliyoruz . Örneğin ÇED raporu başvurusunu siyasi gücünü de kullanarak engelleyebiliyor mu ? Bu konuda olumsuz bir gelişme olursa nasıl bir tavır alacak ? Tekkeköy halkını bu konuda nasıl örgütlemeyi düşünüyor ? Sivil Toplum Kuruluşları , odalar , dernekler ve meclis üyelerini bu konuda bir araya getirip ortak bir karar almayı ve bunu acilen deklere etmeyi planlıyor mu ? Biz buna benzer çok söz duyduk 20 yıldır ama biliyoruz ki mahkeme kararlarına rağmen yapılan sayısız kötü uygulama var ve iktidar bu konuda yargı kararlarının uygulanmasını bile sağlayamıyor ya da bile isteye sağlamıyor. Biz sonuç almak istiyoruz ve bu konuda Başkanımızdan güzel sözler kadar güzel adımlar bekliyoruz.

Fatma DİNÇ

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.