Dolar 32,5841
Euro 35,0183
Altın 2.456,66
BİST 9.760,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C

‘SUÇ DEĞİL TALİHSİZ AÇIKLAMA!..’

Başsavcılık, bir sokak röportajında ‘Doktor dövüyoruz’ diyen kadınla ilgili suç duyurusuna ‘takipsizlik’ verdi. Gerekçede, “Söz konusu eylem, talihsiz bir açıklamadan ibarettir” denildi

‘SUÇ DEĞİL  TALİHSİZ AÇIKLAMA!..’
REKLAM ALANI
17 Mayıs 2023 17:18

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, bir sokak röportajında, “Sonuna kadar Reis… Şu an biz doktor dövüyoruz. O rahatlık, daha bunun ötesi mötesi yok” sözleri ile sağlık çalışanlarını hedef alan kişi hakkında yapılan suç duyurusunda takipsizlik kararı verdi. Başsavcılık tarafından verilen kararın gerekçesinde “Söz konusu eylemin talihsiz bir açıklamadan ibaret olduğu anlaşılmıştır” ifadesi yer aldı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTU
Katıldığı bir sokak röportajında “Sonuna kadar Reis… Şu an biz doktor dövüyoruz. O rahatlık, daha bunun ötesi mötesi yok” sözlerine karşı yapılan suç duyurusu sonunda Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı takipsizlik kararı verdi. Kararın gerekçesinde, “Söz konusu eylem, talihsiz bir açıklamadan ibarettir” denildi.

‘SUÇ İŞLEMEYE TAHRİK’ SUÇU YOK
Kısa Dalga’dan Esra Tokat’ın haberine göre Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “meçhul şahıs” olarak tanımladığı kişi hakkında verdiği takipsizlik kararına ilişkin bir de gerekçe açıkladı. Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Gerekçeli Kararında Özetle Şu Görüşler Yer Aldı:

“Suç işlemeye tahrik suçu yönünden şikayete konu ifadelerin suç işlemek için alenen tahrik niteliğinde olmadığı, meçhul şahsın sağlık çalışanlarına yönelik toplumu şiddet içerikli eylemlerde bulunmaya davet etmediği, kendince doktorları beğenmemin, doktorları dövebilmenin sözde özgürlük olduğunu düşündüğü düşünce açıklamasından ibaret eylemlerinin suç işlemeye alenen tahrik niteliğinde değerlendirilemeyeceği anlaşılmıştır. Şikayete konu ifadelerin kanun kapsamında olan gruba yönelik olmadığı gibi kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikeye neden olduğuna dair de somut olguların mevcut olmadığı söz konusu ifadelerden halkı kanunlara uymamaya alenen tahrik suçunun da çıkarılamayacağı bu sonucunu çıkarılabileceği iddia edilse de eylemin kamu barışını bozmaya elverişli olduğundan söz edilemeyeceği, söz konusu eylemin talihsiz bir açıklamadan ibaret olduğu anlaşılmıştır.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.