Dolar 32,6064
Euro 34,8200
Altın 2.513,44
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Suları yok ama fatura ödüyorlar

Samsun’un Bafra ilçesine bir mahallede oturan vatandaşlar musluklarından su akmadığı halde Büyükşehir Belediyesi SASKİ’ye her ay su faturası ödemek zorunda kalıyor. Mahalle sakinleri, evlerinde yıllardır içme suyu olmadığını ve suyu tankerlerle taşıdıklarını ileri sürdü

Suları yok ama fatura ödüyorlar
REKLAM ALANI
17 Ağustos 2020 19:34 | Son Güncellenme: 17 Ağustos 2020 19:35

Samsun’un Bafra ilçesine bir mahallede oturan vatandaşlar musluklarından su akmadığı halde Büyükşehir Belediyesi SASKİ’ye her ay su faturası ödemek zorunda kalıyor. Mahalle sakinleri, evlerinde yıllardır içme suyu olmadığını ve suyu tankerlerle taşıdıklarını ileri sürdü.

Samsun’un Bafra ilçe merkezine yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta bulunan Örencik mahallesinde yaşanan olay Karadeniz fıkrasını aratmıyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yıllardır evlerinde içme suyu akmamasına rağmen, su abonesi yapıldıklarını ve her ay akmayan suya para ödedikleri söyledi.

VATANDAŞ ŞAŞKINA DÖNDÜ

Yaklaşık 500 kişinin yaşadığı Örencik Mahallesi’nde yaşanan su sorunu yıllardır giderilemedi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(SASKİ) ise mahalledeki evlere su sayaçlarını bağladı.

Vatandaşlar yıllardır evlerinden ve mahallelerinde bulunan çeşmelerden akacak suyu beklerken, abone yapılmaları ve her ay kullanmadıkları içme suyu için fatura ödemeleri karşısında şaşkına döndü. Vatandaşlar mahallede bulunan çeşmelerden de su akmadığını söyledi. Yıllardır musluklarından su akmayan Örencik mahallesi sakinleri, su ihtiyaçlarını ise tankerlerle karşıladıklarını belirtti.

TANKERLERLE SU TAŞIYORLAR 

Tankerlerle taşınan temiz suyu yine evlerin çatılarına yerleştirilen su tanklarına boşalttıklarını ifade eden vatandaşlar, şöyle konuştu:” Uzun yıllardır içme suyumuz yok. Birçok kez yetkililerden yardım istedik. Ama bizim su sorunumuzu çözmediler. Köyümüz mahalle statüsüne dönünce su sayaçları bağlandı. Ama su gelmedi. Her ay akmayan suya fatura ödüyoruz. İhtiyacımız olan suyu ya tankerlerle su kaynaklarından alıyoruz” diye konuştu.

Mahallede yaşayan vatandaşlar, yıllardır evlerinde içme suyu akmamasına rağmen, su abonesi yapıldıklarını ve her ay akmayan suya para ödedikleri söyledi.

Yıllardır musluklarından su akmayan Örencik mahallesi sakinleri, su ihtiyaçlarını ise tankerlerle karşıladıklarını belirtti.

Kaynak:Sözcü

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.