Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 20°C

Süresiz nafaka kalkıyor mu? Bakan Selçuk açıkladı TAKDİR YETKİSİ HAKİMDE

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye’de çok sayıda ailenin mağduriyet yaşamasına neden olan ‘Nafaka’ konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Süresiz nafaka kalkıyor mu? Bakan Selçuk açıkladı  TAKDİR YETKİSİ HAKİMDE
REKLAM ALANI
16 Ekim 2020 16:47

Çok sayıda vatandaşın mağdur olduğunu dile getirdiği konulardan bir tanesi olan süresiz nafaka konusuyla ilgili olarak güncel bir gelişme yaşandı. Pek çok vatandaş tarafından süresiz nafaka kalkıyor mu konusunda araştırmalar yapılıyor. Son olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

SÜRESİZ NAFAKA SON DURUM
Bakanlıkta gerçekleşen sohbet toplantısında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, basın mensupları ile bir araya geldi. Bakan Selçuk, basın mensuplarının yönelttiği Bakanlığın çalışmaları ile ilgili sorulara yanıt verdi. Ardından Bakan Selçuk, süresiz nafaka ile alakalı çalışmalara dair sorulan bir sorunun üstüne çeşitli değerlendirmeler yaptı. Bu durum, nafaka kaç yıl ödenir 2020 konusunda vatandaşların meraklanmasına yol açtı.

NAFAKA SÜRESİZ Mİ OLUR?
Süresiz nafaka ile alakalı olarak yapılan çalışmalara dair sorulan soruya yaptığı değerlendirmelerle yanıt veren Bakan Selçuk, nafaka süresi 2020 ile ilgili önemli bir noktaya geldi. Bakan Selçuk; Türk Medeni Kanunu’nda “nafaka süresiz olur” gibi bir ifadenin halihazırda yer almadığına dikkatleri çekti.

NAFAKA SÜRESİ NE KADARDIR?
Nafaka ile ilgili olarak bunun bir yoksulluk nafakası olduğuna ve nafaka miktarının da hakimler tarafından belirlendiğine vurgu yapan Zelra Zümrüt Selçuk, kanunun 176. maddesinde alacaklı olan tarafın tekrar evlenmesi, yoksulluğun ortadan kalkması ve tarafların mali durumlarının değişmesi gibi çok sayıda hususun dikkate alınıp da nafakanın sonlandırılabileceğine dair hükümlerin yer aldığını belirtti. Selçuk, yoksulluk nafakasının yalnızca eşlere değil, çocuklara da verildiğine vurgu yaptı.

SÜRESİZ NAFAKA KALKIYOR MU?
Konuyla yakından ilgilenen vatandaşlar tarafından nafaka son durum gelişmeleri yakından takip ediliyor. Bu konuda açıklamalar yapan Bakan Selçuk, konuyla ilgili olarak çok sayıda formülün ele alındığını, nafaka konusunda mağdur olan vatandaşları da anladıklarını belirtti. Selçuk, nafaka hususunda takdir yetkisinin hakimde olmasının ve nafaka süresinin minimum 2 veya 3 yıl olmasının tartışılabileceğini söyledi.

HAK TEMELLİ ADALET
Bununla ilgili olarak evliliğin kurulduğuna ve boşandıktan sonra atlatma sürecinin olduğuna değinen Bakan Selçuk, hiç kimsenin mağduriyet yaşamasını istemediklerinin ve hak temelli adaletten yana baktıklarını belirtti. Selçuk görüşlerinin, uygulamanın minimum sınır dikkate alınıp da hakimin takdir yetkisinde olması yönünde olduğunu dile getirdi. Hayat akışı içinde evlilik yapısının da değiştiğine dikkat çeken Selçuk, evliliklerin kendi içlerinde biricik olduklarını ve bu nedenle tekil şekilde değerlendirmeleri gerektiğini vurguladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.