Dolar 32,3277
Euro 35,1006
Altın 2.305,35
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘SÜT PARAMI VER!..’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, YİMPAŞ’ta yönetici olduğu 1990’lı yıllarda CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek’ten aldığı 27 ton sütün parasını hala ödemediği gerekçesiyle Meclis’te protesto edildi

‘SÜT PARAMI VER!..’
REKLAM ALANI
15 Aralık 2022 15:54 | Son Güncellenme: 15 Aralık 2022 15:57

 

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yönetim kurulu üyesi olduğu dönemde YİMPAŞ’a sattığı sütün parasını alamadığını anlattı. Zeybek, ‘Oktay’ın sorumluluğu var, ne olduğunu biliyor’ dedi.

‘ADAMIN PARASINI İÇ ETMİŞSİN’
Meclis’te bütçe görüşmelerinde sona geliniyor. Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşmesinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay konuşurken CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Fuat Oktay’ın CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek’e olan borcunu ödemesini istedi ve “27 ton sütünü almışsın adamın, parasını iç etmişsin” dedi. Borcun hikayesini CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek anlattı.

‘27 TON SÜT SATTIK, PARASINI ALAMADIK’
90’lı yıllarda Samsun’da ticaret yaptığını anlatan Zeybek, “Samsun’da köylerden topladığımız sütü Yozgat YİMPAŞ’a (Yozgat İhtiyaç Maddeleri Pazarlama Anonim Şirketi Holding) satıyorduk. Sattığımız 27 ton sütün parasını alamadık. 98 ya da 99 yılıydı. O gün süt 0,70 – 0,75 kuruştu. Şu anda 12-13 lira. O yıllardan kalan alamadıklarımız içimizde halen yara. Mağduriyetimiz oldu” dedi.

‘O DÖNEMİN TEK MAĞDURU BEN DEĞİLİM’
O dönem YİMPAŞ’tan kaynaklı tek mağdurun kendisi olmadığını belirten Zeybek, “Benimki en küçük rakamlardan biri. Çok daha büyük rakamlar kaybedenler var. Bunlara mal verip parasını alamayan çok fazla insan var. Ticari bir mağduriyet yaşadık” ifadelerini kullandı.

‘BAKTIK ALAMAYACAĞIZ PEŞİNİ BIRAKTIK’
Alacağını tahsil etmek için yargı yoluna başvuranların alacaklarının tamamını alamadığını söyleyen Zeybek, “Daha sonra konkordatolar, iflaslar ortaya çıktı. Baktık ki alamayacağız, işin peşini bıraktık. Almaya kalksak mahkeme paraları, avukat paraları daha çok para harcayacaktık” diye konuştu.

‘FUAT OKTAY YÖNETİM KURULUNDAYDI, SORUMLULUĞU VAR’
Kemal Zeybek, “O zaman YİMPAŞ Genel Müdürü Dursun Uyar’dı. Yani esas muhatap Dursun Uyar’dı. Fuat Oktay yönetim kurulu üyesiydi. Dolayısıyla onun da sorumlulukları var. Yönetimde olan insan benim sorumluluğum yok diyemez. Gelirlerine sahipseniz ödemelerden de sorumlu olursunuz. Halk soyuldu mu, insanlar mağdur edildi mi? Evet. Biz mağdur edildik mi? Evet” dedi.

‘OKTAY NE OLDUĞUNU BİLİYOR’
Meselenin sadece Fuat Oktay değil YİMPAŞ meselesi olduğunu söyleyen Kemal Zeybek, “Dün Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısı bunlara cevap vermedi. Ne olduğunu biliyor kendisi” dedi.

SİYASİ İLİŞKİYLE BİR TOPLULUĞU SAVUŞTURDULAR
YİMPAŞ’la ticareten bir ilişki geliştirdiğini belirten Zeybek, “Biz ticareten ilişki kurduk ama sadece ticari ilişkiler miydi, hayır. Siyasi ilişki kuran çok fazla insan vardı. Zaten siyasal ilişki ile kurulan bir şirketin siyasi ilişkiyle bir topluluğu savuşturma durumu oldu” değerlendirmesini yaptı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.