Dolar 32,5785
Euro 34,6971
Altın 2.521,50
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

TARİHE YOLCULUK!

Samsun’da Mahmud Bin Ali Paşa Vakfı tarafından 1508 yılında yaptırılan tarihi Taşhan, ‘Cihad-ül Ekber Danişmendliler ve Bir Zamanlar Selçuklu” sergisine ev sahipliği yapıyor

TARİHE YOLCULUK!
REKLAM ALANI
19 Ekim 2021 19:38

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü, Müzeler Genel Müdürlüğü ile Geleneksel Anadolu Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademisi iş birliğinde, ‘Cihad-ül Ekber Danişmendliler ve Bir Zamanlar Selçuklu’ projesi kapsamında düzenlenen sergide, Samsun’da tarihi Taşhan’da açıldı. Sergide, Selçuklu ile Danişmendliler dönemine ait şapkalar, kitre heykeller ve dönemi anlatan yağlı boya tablolar yer aldı.

KARADENİZ’DE 13 İLDE SERGİLENECEK
Sergiye katkı sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Arslan, Samsun Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın da açılışına katıldığı sergi, Karadeniz’de 13 şehir olmak üzere 60 farklı noktada ziyaretçileriyle buluşacak.

DEMİR: SAMSUN İÇİN BÜYÜK FIRSAT
Serginin açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, böylesine tarihi öneme sahip bir serginin Samsun’da da açılmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Selçukluların, Danişmendliler’in ihtişam ve zarafetini yansıtan muhteşem eserleri görme imkanı elde edeceklerini belirten Başkan Demir, “Bu sergi ilimiz için çok büyük bir fırsattır. Böyle bir fırsatı bizlere verdiği için Kültür ve Turizm Bakanlığımıza da çok teşekkür ediyorum. Bizi biz yapan değerlerin ana kökünü bir kısım ürünlerini burada göreceğiz. Gençlere tavsiyem Selçuklu tarihini bilimsel eserlerden mutlaka okusunlar. Ne bedeller ödenerek nerelere gelindiğini bilmemiz lazım. Bu sergiyle aynı zamanda tarihi buluşmayı, zevki, ihtişamı ve zarafetin timsallerini burada gözlerimizle görerek bir kez daha hissetme imkanı elde edeceğiz. Ayrıca bu sergi hem geçmişle bağ kurmamızı hem de geleceğe bakmamızı ve bir ufuk turu yapmamızı sağlayacak. Serginin gelecek nesillerimiz ve bizler için güzel şeylere vesile olmasını diliyorum” dedi.

Geleneksel Anadolu Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Işın Fırat ise sergi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Yaklaşık 65 eserin yer aldığı sergi, 24 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.