Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

‘TARIM’ KAMPI!

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı koordinasyon ve desteği ile ilkokul 4’üncü sınıf öğrencilerine yönelik her yıl gerçekleştirilen ‘Lider Çocuk Tarım Kampı’, bu yıl Samsun’da yapıldı

‘TARIM’ KAMPI!
REKLAM ALANI
30 Mayıs 2022 17:15

Birleşmiş Milletler’in 2022 yılını Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yılı olarak belirlemesiyle birlikte öğrencilere yönelik düzenlenen tarımsal kamplarının sonuncusu Samsun’da gerçekleştirildi. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Etkinlikte, çocuklarımıza; su ürünleri ve su kaynaklarının tanıtımı, su ürünleri tüketiminin beslenmemizdeki önemi, yöremize uygun türlerin tanıtımı, çevre bilincinin geliştirilmesi gibi konularda eğitim verilmiştir” dedi.

DELTAYA GÖZLEM VE TANITIM GEZİSİ
Lider Çocuk Tarım Kampına katılan çocuklar, 3 günlük süren program çerçevesinde ilk gün; Derbent Baraj Gölü’nde kurulmuş alabalık yetiştiriciliği tesisinde katamaranla kafeslerin yanına götürülerek kafes balıkçığının yapılışı konusunda bilgilendirildi. Burada çocuklar balıkların beslenmesine yardım etti ve Türkiye’nin Karadeniz kıyısında tek sulak alanı olanı Kızılırmak Deltası’nın önemi biyoçeşitlilliği konusunda gezi, gözlem ve tanıtım yapıldı.

BALIKÇI BARINAĞINDA EĞİTİM
Etkinliğin 2’nci gününe Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi gezisi yapılarak başlandı. Sonrasında bir alabalık çiftliğine gidilerek doğa ve çevre gezisiyle beraber, tesisteki at çiftliği gezdirildi ve hayvan sevgisi aşılanmaya çalışıldı. Aynı gün yapılan Canik Balıkçı Barınağı İşletmesi gezisinde ise Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Esma Zeybekoğlu; balıkçı teknelerinin tanıtımı, tekneyle balık avcılığın nasıl yapıldığını ve balıkçı barınakları konusunda bilgi verdi. Yine Canik Balıkçı Barınağı’nda su ürünleri yetiştiriciliği, balık çeşitlerinin tanıtımı, balığın beslenmemizdeki önemi, sürdürülebilir bir gelecek için su ürünlerinde biyoçeşitliliğin korunması konularında Su Ürünleri Mühendisi Filiz Civil de bir eğitim verdi.

Kampın 3’üncü gününde ise İl Müdürü İbrahim Sağlam etkinliğe katılan çocuklara katılım belgelerini vererek defne fidanı hediye etti. Çocuklarla oyunlar oynayıp doğa yürüyüşü yapan İl Müdürü Sağlam, Bayraktepe Milli Parkı’nda çocuklarla piknik yaptı. Kampın önemine dikkat çeken Sağlam, gelecek yıllarda etkinliğin daha geniş kapsamlı yapılabilmesini ve daha çok sayıda çocuğu kampa dahil etmeye çalışacaklarını söyledi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.