Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

TARIM ZİRVESİ SAMSUN’DA BAKAN YUMAKLI GELİYOR!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Agricities (Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği) 2023 Yılı Yönetim Kurulu Toplantısı ve 2. Küresel Tarım Forumu Samsun’da yapılacak

TARIM ZİRVESİ SAMSUN’DA BAKAN YUMAKLI GELİYOR!
REKLAM ALANI
18 Temmuz 2023 16:24 | Son Güncellenme: 18 Temmuz 2023 16:25

Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde düzenlenen 2. Küresel Tarım Forumu akademisyenleri ve yerel yöneticileri bir araya getiriyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da açılışına katılacağı Agricities (Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği) 2023 yılı Yönetim Kurulu Toplantısı ve 2. Küresel Tarım Forumu, 19 Temmuz Çarşamba günü Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da gerçekleştirilecek.

TARIM

20 ANA KONU GÜNDEMDE OLACAK
5 oturumda yapılacak programda, tarım ekonomisi ve finansman yönetimi, örtü altı yetiştiriciliği ve tıbbi aromatik bitkiler, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği, kuraklık ve su yönetimi, tarımsal eğitim ve dijital tarım konuları ele alınacak. İki gün süresince konusunda uzman öğretim üyeleri tarafından tarımsal konulardaki çağdaş yaklaşımlar ve güncel uygulamalar aktarılacak. İklim değişikliği sürecinde etkilenen tarım sektöründe yaşananlar ve çözüm yolları başta olmak üzere 20 ana konu gündemde olacak.

TARIM

BAŞKAN MUSTAFA DEMİR’DEN AÇIKLAMA
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, böyle önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacak olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirterek, “Özellikle Covid-19 pandemi sonrası yaşanan süreçte gıdaya ulaşımın ne kadar önemli olduğuna hep birlikte şahit olduk. Agricities oluşumu ve 2. Küresel Tarım Forumu da bu gerçeğe küresel ve bölgesel ölçekte vurgu yapmanın, tarımsal sorunlara dikkat çekmenin bir platformu olma yolunda atılan bir adımdır. Forumun Samsun’da düzenlenmesi aynı zamanda ulusal tarımsal kalkınmanın da odak noktası olma yolunda önemli bir çalışma olarak tarihte yerini alacaktır. Bizler de Büyükşehir Belediyesi olarak hem şehrimizdeki çalışmalarımızda hem de üyesi olduğumuz uluslararası yerel yönetim birlikleriyle attığımız somut adımlarla bugüne dek üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdik. Getirmeye de devam ediyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.