Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C

TAŞOVALI MUHTARDAN ÖRNEK FEDAKARLIK ‘KIZ ÖĞRENCİLER OKUSUN’ DİYE!

Amasya’nın Taşova İlçesi’ne bağlı Şahinler köyünde muhtarlık yapan Cemal Karagişi, 2 yıldır devletin kendisine verdiği muhtarlık maaşını kız öğrencilere burs olarak dağıtıyor

TAŞOVALI MUHTARDAN  ÖRNEK FEDAKARLIK  ‘KIZ ÖĞRENCİLER OKUSUN’ DİYE!
REKLAM ALANI
19 Temmuz 2023 19:28

Amasya’da Taşova’ya bağlı Şahinler köyüne 2 dönemdir yerel seçimlerde muhtar olarak seçilen 62 yaşındaki Cemal Karagişi, bir kafede etkilendiği olay sebebiyle maaşını kız çocuklarının eğitiminde kullanıyor. Arkadaşlarıyla gittiği bir kafede, garson olarak çalışan üniversite ve lise öğrencilerini gören Karagişi, onlarla sohbet ettiği sıra kızların, günlük part-time olarak çalıştığı işte 50 lira kazandıklarını ve ailelerine destek olmak için çalıştıklarını öğrenen Cemal Karagişi, bu durumdan etkilenerek kız çocuklarının eğitimi için muhtarlık maaşını her ay onlara burs olarak gönderiyor.

HALEN 5 KIZA BURS VERİYOR
Muhtar Cemal Karagişi, “Bir gün 3-5 arkadaş bir tesise gittik. Orada genç kız çocukları çalışıyordu. Ben de onları yanıma çağırdım. ‘Kızım siz nerelisiniz’ dedim, birisi Trabzonlu, Gümüşhaneli, Rizeli. Tabii, ben çocuklara üzüldüm. ‘Bu yaşta ne yapıyorsunuz çocuklar’ dedim. ‘Ailelerimizin durumu iyi olmadığı için akşam 19.00’dan sabah 07.00’ye kadar çalışıyoruz’ dediler. Ben de dedim ki ‘siz günlük kaç lira alıyorsunuz’. Günlük 50’şer lira alıyorlarmış. Ben de o üç kız çocuğuna 150 lira para verdim. Dedim ya o benim içimde kaldı. 5 kız çocuğunu aldım. 500 liradan başladım, maaş yükseldikçe biz de çıtayı yükselttik. Şu anda 5 kızımıza burs veriyorum. Gönlüm rahat. Yani biz bu kız çocuklarımızın elinden tutacağız. Cenab-ı Allah bana ömür verdiği sürece yardımımı yapacağım. Hanımım emekli, ben de emekliyim, 200 dönüm arazim var. Muhtarlık maaşımdan veriyorum. Muhtarlık maaşı almıyorum. Devletimizin bize vermiş olduğu muhtarlık maaşını ben kız çocuklarımıza veriyorum” dedi.

muhtar

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.