Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

TEK FABRİKADA ’16 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM!

Samsun’un Havza İlçesi’ndeki organize sanayi bölgesinde 250 dönümlük alanda otomotiv parçası fabrikası kuracak yatırımcının 16 bin kişilik istihdamı garanti ettiği açıklandı

TEK FABRİKADA  ’16 BİN KİŞİLİK  İSTİHDAM!
REKLAM ALANI
24 Eylül 2023 19:12

Sanayileşme alanında dev adımların atıldığı Samsun’da birçok ilçeye yeni OSB’ler kurulurken, mevcut OSB’ler ise büyütülüyor. Önce bin dönümden 20 bin dönüme dönüştürülerek ‘Karadeniz Bölgesi’nin en büyük tek parça OSB’si olma özelliğini taşıyacak Samsun-Havza OSB’nin 30 bin dönüm daha büyütülerek 50 bin dönüme çıkartılacağı belirtildi. Başkan Mustafa Demir, Havza OSB’nin 50 bin dönüme yükseltilmesi ile Türkiye’de tek başına en büyük OSB’nin Samsun’da olacağını ifade etti.

ÖNCE 20, SONRA 50 BİN DÖNÜME ÇIKIYOR
20 bin dönüme çıkartılan Havza OSB’nin 50 bin dönüme yükseltileceğini dile getiren Mustafa Demir, “Havza Bekdiğin’de bin dönümlük OSB’miz vardı, 20 bin dönüme çıktı. Arkasından da 50 bin dönüme çıkartacağız. Türkiye’nin tek başına en büyük organize sanayi bölgesini Havza’da kuruyoruz. Kavak’taki OSB’yi de büyütüyoruz. Çarşamba’da OSB kuruldu. Terme ve Alaçam’da da OSB kuruyoruz. Olması gerekeni önümüze koyduk mu yapıyoruz. Samsun böyle bir dönem yaşıyor” dedi.

TEK FABRİKADA 16 BİN İSTİHDAM
Her alanda gelişmeye devam eden Samsun’un Türkiye’de birçok alanda üs haline geldiğini ifade eden Başkan Demir, “Şehrin her türlü meselesi ile ilgilenmeye gayret ediyoruz. Geleceğe emin adımlarla yürüyoruz. Daha Yeni OSB’yi kurduk ve ilk tahsis kararını aldık. Otomotiv parçası üreten bir fabrikaya 250 dönüm yeri orada verdik. Sadece o fabrika 16 bin kişilik yeni istihdamı garanti ediyor. 30 milyar TL’lik de yatırım yapacak. Samsun her alanda üs haline geliyor. Eğitimde, sanayide, ticarette, lojistikte, sporda, tarımda, ihracatta ve aklınıza ne geliyorsa üs haline geliyoruz. Lojistik merkezi olduğumuz için diğer illerin kanalları da buraya bağlanıyor. 4 limanımız var. 2 firma daha liman yapıyor. Sanayide de çok iyi durumdayız” diye konuştu.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.