Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

TEKKEKÖY BELEDİYESİ’NDE GURUR

Tekkeköy Belediyesi, ‘Erişilebilir Yerel Yönetim Hizmetleri kategorisinde’ yüzlerce belediye arasında ilk 7’ye girmeyi başardı

TEKKEKÖY BELEDİYESİ’NDE GURUR
REKLAM ALANI
16 Aralık 2020 17:19

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen 2020 Erişilebilirlik Yılı etkinlikleri kapsamında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı‘nın düzenlediği ödüllü yarışmada Tekkeköy Belediyesi, ‘Erişilebilir Yerel Yönetim Hizmetleri kategorisinde’, yüzlerce belediye arasında ilk 7’ye girmeyi başardı.

Engelli bireylerin toplumsal ve ekonomik hayata katılımına katkı sağlayan erişilebilirlik alanında çalışmalar yapan gerçek kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları, kamu ve özel hukuk tüzel kişilerine bilimsel araştırmaları, başarılı projeleri, hayata geçirdikleri uygulamaları ve sundukları hizmetler için verilecek olan Erişilebilirlik Ödülleri, yapılan oylama sonucunda sahiplerini bulacak.

KARADENİZ’DE İLK VE TEK ENGELSİZ PARK
Karadeniz bölgesinde ilk ve tek olan ve eşi benzeri olmayan engelsiz parkın ilçenin en merkezi noktasında hizmete sunulduğuna dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Yapmış olduğumuz sosyal doku anketleri çerçevesinde ilçemizde yaşayan engelli kardeşlerimizin faydalanacağı özel bir parkımızı ve içindeki tüm materyalleri en küçük ayrıntıları hesaba katarak zaman kaybetmeden tamamlayarak hizmete sunduk” dedi.

Başkan Togar ayrıca, “2 bin 500 metre karelik bir alan üzerinde engelli kardeşlerimizin eğlenecekleri farklı oyuncakların olduğu bir park planladık. İçinde tüm detayları en ince ayrıntısına kadar hesapladık. Engelsiz çocuk oyun grupları, engelsiz basketbol sahası, engelsiz spor aletleri, engelsiz yürüyüş yolları, engelsiz kamelyaları, gibi daha birçok detayı düşünerek hayata geçirdik. Meleklerimiz buradaki tüm oyun alanlarını hiç bir engelle karşılaşmadan gönül rahatlığıyla kullanacakları gibi tekerlekli sandalye ile salıncak keyfi yaşayacaklar. Ayrıca eğlenecekleri ortamın güvenliği konusunda da her türlü önlemi aldık” diye konuştu.

‘BİZLERİ GURURLANDIRAN DEĞERLENDİRME’
Başkan Hasan Togar, çalışmalarının Bakanlık tarafından düzenlenen yarışmada takdir edilmesinin mutluluğunu yaşadığını da belirterek, “Projemizin Bakanlığımız tarafından örnek gösterilmesi ve yüzlerce belediye arasında ilk 7 proje arasında yer alması bizleri gururlandırdı” dedi.

KARADENİZ’İN TEK ENGELSİZ PARKI: Tekkeköy İlçesi’nin 19 Mayıs Mahallesi’nde belediye tarafından inşa edilen park, engelliler için her türlü detayın düşünüldüğü mükemmel bir oyun sahası olarak dikkati çekiyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.