Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C

TERME’YE MÜJDE!

Samsun’da Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, ilçede galerici esnafına yönelik büyük bir proje olan Galericiler Sitesi’nin oy birliği ile meclisten geçtiğini, 1 ay içinde temelinin atılacağını açıkladı

TERME’YE MÜJDE!
REKLAM ALANI
20 Aralık 2023 19:59 | Son Güncellenme: 20 Aralık 2023 21:39

Samsun’da, Galericiler Sitesi arazisinin 1/1000’lik imarı planının Terme Belediye Meclisi’nden oy birliği ile geçtiği bilgisini veren Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Galericiler Sitesi’nin ilçenin ekonomik gelişiminde yeni bir sayfa açacağını söyledi. Başkan Kılıç, Terme’nin Türkiye’nin minibüs piyasasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu projenin hem yerel ekonomiyi güçlendireceğini hem de ulusal düzeyde Terme’nin vitrini olacağını vurguladı.

GALERİCİLERİMİZİN KATKISI ÇOK BÜYÜK
Başkan Kılıç, Terme’nin ekonomik gelişiminde yeni bir dönemin başladığını ifade ederek, “Türkiye’nin minibüs piyasasına yön veren ilçemiz, artık Galericiler Sitesi’ne kavuşacak. Bu proje, hem yerel ekonomimizi güçlendirecek hem de ulusal düzeyde ilçemizin vitrini olacak. Galerici esnafımızın şehrin sanayisine ve esnafına sağladığı katma değerin göz ardı edilemez. Bu esnaflarımız, Türkiye genelinde önemli bir paya sahip olup, Termemizi ülkemizde bir marka şehir yapma yolunda büyük bir rol oynamışlardır” diye konuştu.

ARAZİ KONUSUNDA SORUN KALMADI
Galerici esnafının bugüne kadar uygun olmayan şartlarda büyük hizmetler verdiğini, bir araya geldiklerinde Terme’ye yakışır bir galericiler sitesi oluşturulması için harekete geçmeye karar verdiklerini belirten Başkan Kılıç, “Kooperatif başkanımız ve ilgili diğer yetkililerle birlikte harekete geçtik. Uygun bir arazi üzerinde çalışmalar yaptık ve sonunda 2-3 aday arazi içinden bir tanesini seçtik. Seçilen arazinin bir bölümünü galerici arkadaşlar satın aldı, diğer kısmı için de yerel yöneticiler olarak devreye girip, yapılan çalışmalarla arsa sorunu çözüldü ama önümüze seçilen arazinin tarım dışına çıkarılması gerekiyordu” dedi.

MEHMET MUŞ’UN DESTEKLERİYLE
Galericiler Sitesi olarak belirlenen alanı tarım dışına çıkarmak için yoğun çaba harcadıklarını belirten Ali Kılıç, “Önceki dönem Ticaret Bakanımız şimdiki Plan Bütçe Komisyonu Başkanımız Mehmet Muş’un sonsuz desteğiyle ve yine tabii genel başkan yardımcılarımızın, vekillerimizin, il başkanımızın destekleriyle sorunu çözdük. Çünkü birlik beraberlik olunca ortaya bir netice çıkıyor. Hiçbir şey bizim tek başımıza yapabileceğimiz bir şey değil. Bizim AK Parti’nin en önemli özelliği doğru bir hareket, doğru bir adım varsa birlik ve beraberlik için hareket etmemiz ve hep birlikte olaya sahip çıkmamız. Bu noktada çok şükür galericiler sitesi arazisi de tarım dışı bırakıldı” ifadelerini kullandı.

İLÇEYE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
Kılıç, projenin uygulama sürecinin başlatıldığını ve bir ay içinde galerici esnafın çalışmalara başlayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

“Şu an hem nazım imar planını hem de uygulama imar planını hem Büyükşehir Belediye Meclisimizin, hem de Terme Belediye Meclisimizin onayından geçirdik ve şu an askıda. İnşallah bir ay içinde projeye ilk kazma vurulmaya başlanır. Bu proje Terme’nin en önemli projelerinden bir tanesidir. Bu proje Terme’nin ekonomik gelişimine büyük katkı sağlayacak ve ilçeyi minibüs piyasasında daha da önemli bir merkez haline getirecek.”

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.