Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

TRAFİK EĞİTİMİ!

Samsun’da Çocuk Trafik Eğitim Parkı’ndaki etkinliğe katılan Vali Zülkif Dağlı, “Hedefimiz Samsun’da tüm öğrencilerimizin trafik eğitimini almasıdır” dedi

TRAFİK EĞİTİMİ!
REKLAM ALANI
7 Nisan 2022 15:57

Samsun İlkadım Belediyesi Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda jandarma ekipleri, ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verdi. Eğitimde eğlenceli anlar geçiren öğrenciler, akülü arabaları sürerek yaya geçitlerinde bekleyen yayalara yol verdi.

EMİRLİ VE ÇAKALLI OKULLARINDAN ÖĞRENCİLER
Samsun’da çocuklara trafik bilincinin aşılanması, farkındalık oluşturulması, trafik işaret ve ışıklarında ne şekilde hareket edileceğinin ve olabilecek sorunlar karşısında ne gibi tedbir alınacağının öğretilmesi amacıyla hayata geçirilen Çocuk Trafik Eğitim Parklarında pratik ve teorik eğitimler devam ediyor. Bu çerçevede jandarma ekiplerince Kavak ilçesi Emirli ve Çakallı İlkokulu öğrencilerine yönelik olarak ‘Uygulamalı Trafik Güvenliği Eğitimi’ verildi. İlk olarak yaya geçidini kullanmayı öğrenen çocuklar sonrasında ise trafik levhalarını tanıdı. Akabinde jandarma şapkası ve yeleği giyen öğrenciler akülü araba sürerek trafik ışıklarını öğrendi, yayalara yol verdi.

VALİ DAĞLI, PROJENİN HEDEFİNİ AÇIKLADI
Programda konuşan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Çok güzel bir etkinliği hep birlikte gerçekleştiriyoruz. Kavak ilçemizden 40 öğrencimiz jandarma marifetiyle buraya ulaştırılmak suretiyle trafik eğitimi veriliyor. Burası bildiğimiz gibi İlkadım Belediyemize ait 2013 yılında yapılmış olan çok güzel bir tesistir. Burada öğrencilerimiz belirli bir sıra ve periyot dahilinde bu eğitimi alacaklar. Jandarmamız bunun organizasyonunu yapıyor. Biraz önce hem teorik eğitimleri gördük ardından pratik eğitimleri gördük. Çocuklarımızın hemen kısa zamanda nasıl yol aldıklarını, trafik kurallarını hemen öğrenmeye başladıklarını hep birlikte gözlerimizle müşahede ettik. Tabii, özellikle trafik eğitimin bu yaşlarda başlaması çok elzem bir durumdur. Bu manada ben yapılan çalışmaları takdir ediyorum. İnşallah öğrencilerimize peyderpey bu çalışmaları vereceğiz. Faydalı olacaktır diye düşünüyoruz. Hedefimiz Samsun’da tüm öğrencilerimizin bu eğitimi almasıdır” dedi.

TOPLUMA FAYDALI ÇOCUKLAR YETİŞİYOR
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, “Burada yaklaşık 5 bin metre kare bir alan var. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarında can kayıpları bazı savaşlardaki can kayıplarından çok daha fazladır. Hem maddi hasar kaybımız hem de insan kaybımız var. Küçük yaştaki çocuklarımıza trafik eğitimi vererek öğrencilerimiz şuur altlarına trafik bilincini yerleştirmeyi hedefliyoruz. Ben şuan da 67 yaşındayım. İlkokulda yaşadığımız şeyler hep aklımızda kalıyor. Burada hem teorik hem pratik yaşayarak gösterildiği için bunların şuur altına yerleşeceğini düşünüyoruz. Kaç tane gencimizi trafik canavarlığından kurtarırsak o kadar yararlıdır. Ben bu uygulamayı başlattıktan sonra evlerde yaptığımız gezilerde şöyle şeylerle karşılaştım. Çocuk annesine veya babasına arabaya binerken ‘kemerini taktın mı’ diye soruyor. Bir anda çocukları toplumda faydalı bir işe dönüştürmüş oluyoruz” diye konuştu.

Etkinliğe ayrıca İl Jandarma Komutanı J. Albay Ömer Ersever ve okul öğretmenleri katıldı.


İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.